13 C
Nederland
donderdag 18 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Belgen zijn slim

File, file, file. Je wordt het als automobilist toch helemaal beu? Het antwoord is ja. Althans, in België. De motorverkopen zitten daar flink in de lift en de FEBIAC linkt dit rechtsstreeks aan de fileproblematiek die in de stedelijke gebieden van België net zo erg is als in Nederland.

De FEBIAC is de Belgische variant van de Nederlandse RAI en zij zien in de stijgende motorverkopen een duidelijke trend terug; de meeste stijging zit ‘m in de provincies met sterke mobiliteitsproblemen. Vooral Antwerpen onderstreept de link tussen de problematiek en de motorverkoop. Daar bedraagt de stijging namelijk 14,5%. Brussel doet ook een duit in het zakje door 8,4% te stijgen. Leuk weetje; BMW blijft met 15% marktaandeel het meest populaire merk.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen