Belgen zijn slim

File, file, file. Je wordt het als automobilist toch helemaal beu? Het antwoord is ja. Althans, in België. De motorverkopen zitten daar flink in de lift en de FEBIAC linkt dit rechtsstreeks aan de fileproblematiek die in de stedelijke gebieden van België net zo erg is als in Nederland.

De FEBIAC is de Belgische variant van de Nederlandse RAI en zij zien in de stijgende motorverkopen een duidelijke trend terug; de meeste stijging zit ‘m in de provincies met sterke mobiliteitsproblemen. Vooral Antwerpen onderstreept de link tussen de problematiek en de motorverkoop. Daar bedraagt de stijging namelijk 14,5%. Brussel doet ook een duit in het zakje door 8,4% te stijgen. Leuk weetje; BMW blijft met 15% marktaandeel het meest populaire merk.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.