vrijdag 19 april 2024

Benelli 402S: kopie of vleierij?

Imitatie zou de meest oprechte vorm van vleierij zijn. Als dat zo is, moet Ducati zich wel heel erg gestreeld voelen door de Benelli 402S.

Laten we er geen doekjes om winden: Benelli heeft op de ontwerpafdeling in Pesaro gewoon een Ducati XDiavel gekopieerd en die de 402S genoemd. Schaamteloos toch van een merk dat nog niet zolang geleden unieke motoren bouwde als de schitterende Tornado. Dat niemand ze kocht, lag niet aan het ontwerp van Adrian Morton.

Benelli is tegenwoordig in Chinese handen. Daar leek de kopieerwoede wel zo’n beetje uitgeraasd, maar kennelijk valt de drift tot namaak toch moeilijk te beteugelen.

Onderhuids vind je in de Benelli 402S een parallel-twin van 399cc, die goed is voor 39 pk en 35 Nm. De ‘mini XDiavel’ weegt net geen 160 kilo en is behoorlijk luxe uitgerust. USD-voorvork, twee remschijven en vierzuigerremklauwen voor en ABS. Zelfs de achterschokbreker is instelbaar.

Over de prijs weten we niks, maar dat zal wel zo’n Chinese discount prijs zijn. Het is nog maar de vraag of de Benelli ooit naar Europa komt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen