maandag 30 januari 2023

Benelli-eigenaar neemt verkoop MV Agusta in China over

MV Agusta Motor versterkt zijn aanwezigheid in China. Het in Schiranna gevestigde bedrijf is een partnerschap aangegaan met Qianjiang Motor Co., dat verantwoordelijk wordt voor de distributie van MV Agusta in het dichtstbevolkte land ter wereld. Op dit moment heeft de overeenkomst betrekking op het commerciële gedeelte. MV Agusta wordt gedistribueerd via het indrukwekkende dealernetwerk van de Qianjiang Group. Aan een samenwerking op industrieel niveau wordt gewerkt.

MV Agusta breidt uit

Qianjiang is een naam die liefhebbers goed kennen. Het is de eigenaar van het merk Keeway en vooral van Benelli, dat in 2005 door  Qianjiang werd ingelijfd, met behoud van het hoofdkantoor in Pesaro. MV Agusta dat eerst samenwerkte met Fekon Co. om voet aan de grond te krijgen in China, waardoor het nu 7 monobrandwinkels met bijbehorende servicecentra heeft. Deze worden overgenomen door Qianjiang en binnen 12 maanden uitgebreid met nog eens 21 winkels.

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor S.p.A., sprak zijn grote tevredenheid uit over deze alliantie: ‘Ik ben blij met deze overeenkomst met Qianjiang voor de tweede fase van onze expansie op de Chinese markt. Het is een zeer ambitieus langetermijnproject dat van MV Agusta het eerste Italiaanse premiummotormerk in China zal maken in de komende vijf jaar. Qianjiang is een van de toonaangevende wereldwijde exploitanten in termen van omvang, marktaanwezigheid en kwaliteitsnormen. Ik ben er zeker van dat we met zo’n solide bondgenoot al onze doelen zeer snel zullen bereiken en mogelijk zelfs overtreffen. We ontwikkelen ook een belangrijke samenwerking op industrieel gebied, waar we het binnenkort over zullen hebben’.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen