22.3 C
Nederland
zaterdag 21 mei 2022

Benelli komt met Leoncino Trail

Wat waren we laaiend enthousiast toen Benelli in 2015 het doek van de Leoncino trok. Zo cool, zo chique; het klopte gewoon helemaal. Zag er zelfs heel behoorlijk productieklaar uit, maar het productiemodel viel op het eerste gezicht toch tegen. Deze Benelli Leoncino Trail blijft dichter bij de toen gepresenteerde versie.

MOTO73-testredacteur Tom van Appeldoorn reed de normale Benelli Leoncino onlangs in Italië en was best gecharmeerd: “Hij ziet er strak uit, rijdt verrassend lekker en brult als het kleine leeuwtje waarnaar hij is vernoemd. Laten we hopen dat zijn manen gauw gaan groeien.” Die laatste zin sloeg op de groeipijntje die hij door zijn Chinese afkomst toch nog wel had.

Technisch gezien is deze Trail-uitvoering is niet zo veel anders dan degene die Van Appeldoorn reed, behalve dat hij nu dus de spaakwielen krijgt die hij eigenlijk altijd al verdiende met een passend genopte set banden, uiteraard. Omdat spaakwielen toch vaak wat minder ruimte bieden, werden de radiaal gemonteerde vierzuigerklauwen ook vervangen voor minder brede, axiaal gemonteerde tweezuigerklauwen. Verder betreft het dezelfde 48 pk sterke 500cc-staande twin, de dikke upsidedown-voorvork en LED-verlichting rondom. 

Qua uiterlijk knapt hij er ten minste enorm van op. De Nederlandse prijs ontbreekt nog even, maar voor België gaat hij 6.399 euro kosten. Aangezien hij daarmee 400 euro duurder is dan de gewone Leoncino verwachten we dat we ook gewoon vier meier op kunnen tellen bij de 6.999 euro die een standaard Leoncino 500 in Nederland kost.

Foto: Benelli

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen