Benelli Leoncino gaat zwaarder en zwaarder

Vorig jaar was de Leoncino 800 nog een conceptmodel, in 2020 gaat hij daadwerkelijk in productie. Het is direct het meest krachtige model van Benelli.

Italiaans topspul
Het merk is tegenwoordig in Chinese handen, maar dat is niet aan deze nieuwkomer te merken. Het design van deze naked – een combinatie van modern en oud – is Italiaans eigenwijs. Het Trellis-buizenframe zien we bovendien vaker terug op motoren uit Zuid-Europa. Brembo tekent bovendien voor niet misselijke remmen en Marzocchi voor de voor- en achtervering. De 754 cc zware watergekoelde staande twin is goed voor een topvermogen van 81,6 pk @ 9000 tpm en een maximumkoppel van 67 Nm @ 6500 tpm.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.