13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Benelli Leoncino gaat zwaarder en zwaarder

Vorig jaar was de Leoncino 800 nog een conceptmodel, in 2020 gaat hij daadwerkelijk in productie. Het is direct het meest krachtige model van Benelli.

Italiaans topspul
Het merk is tegenwoordig in Chinese handen, maar dat is niet aan deze nieuwkomer te merken. Het design van deze naked – een combinatie van modern en oud – is Italiaans eigenwijs. Het Trellis-buizenframe zien we bovendien vaker terug op motoren uit Zuid-Europa. Brembo tekent bovendien voor niet misselijke remmen en Marzocchi voor de voor- en achtervering. De 754 cc zware watergekoelde staande twin is goed voor een topvermogen van 81,6 pk @ 9000 tpm en een maximumkoppel van 67 Nm @ 6500 tpm.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen