maandag 15 april 2024

Benelli: nieuwe supersport of supernaked viercilinder?

De China International Motorcycle Trade Expo (CIMA) opent dit weekend haar deuren. Dat is voor Azië een zeer belangrijke motorbeurs. En die is nog belangrijker omdat we in Europa dit jaar zeker geen motorbeurs meer zullen zien.

CIMA is dan ook de locatie die door Benelli is gekozen voor twee zeer belangrijke primeurs, die beide de hoofdrolspelers zijn van plaagstootjes op de Chinese site van het merk uit Pesaro.

Er zijn veel ideeën met betrekking tot het model. Een aantal daarvan pakken we beet. Het zou de SRB 750 kunnen zijn waarover begin deze zomer geruchten over het internet gingen. Het is ook niet uitgesloten dat het een motor is die gereserveerd is voor Azië of meer specifiek voor China. Die is dan minder interessant voor Europa. Maar het zou ook heel goed de door Benelli zelf bevestigde TRK 800 kunnen zijn. En dat is natuurlijk wel een motor die we graag in Nederland zien verschijnen.

Interessanter is het nieuwe blok. Met een slag om de arm: het beeld kan volledig willekeurig zijn en geen relatie hebben met de echte motor. Maar het lijkt een viercilinder.

Ter vergelijking: het oude MV Agusta-blok.

Hoewel er geen indicatie is van de motorcapaciteit, lijkt het blok wel wat op een oude vier-in-lijn van MV Agusta. Maar eerlijk gezegd is dat merkwaardig, gezien de relatie MV/Loncin en Benelli/QJ. Maar goed: het beeld suggereert een blok voor een supersport of grote naked. Dat zou Benelli definitief opstuwen richting het inhoudsniveau van de grote fabrikanten. Het zou het eerste Chinese merk zijn dat met een supersprot/naked en de BJ 1200 het viercilinderdomein zou betreden. En als het nu niet gebeurt, gebeurt het volgend jaar wel. Of het jaar daarop.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen