maandag 30 januari 2023

Komt Honda met Royal Enfield-concurrent?

Royal Enfield is de King op de Indiase markt voor motoren onder 500cc. Maar Honda heeft het op zich genomen Royal Enfield op de thuismarkt naar de stoon te steken. Volgens het Indiase AutoBlog zijn ‘de media’ uitgenodigd voor de onthulling van een nieuwe Honda die de strijd aangaat met Royal Enfield.

Het evenement vindt plaats op 30 september om 11:55 uur. Op de Honda-uitnodiging staat een kroon en de woorden ‘Block your date. Rol de rode loper uit. Maak je klaar voor een majestueuze lancering’. Ook staat er: ‘Uwe Hoogheid komt aan op 30 september 2020.’

Er zijn geen officiële details over deze nieuwe machine bekend op dit moment. Maar het is duidelijk dat Honda Royal Enfield in het vizier heeft. Meerdere media merkten op dat de nieuwe motor waarschijnlijk een premium motorfiets zal zijn in de 300 tot 500cc categorie. En die zou zich inderdaad kunnen meten met Royal Enfield.

Het is onduidelijk of deze motorfiets bestemd is voor markten buiten India, waarschijnlijk niet. Maar je weet nooit.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen