zondag 21 april 2024

Benelli Presenteert de 1200GT

Benelli stapt ook in het zwaardere touring-segment. De Italiaans-Chinese fabrikant heeft op de Beijing Motor Show de nieuwe Benelli 1200GT onthuld, aangedreven door de vertrouwde maar herziene Tre driecilinder.

Uitrusting

Deze zeer krachtig ogende Benelli 1200GT is uitgerust met een LED-koplamp en moet volgens de berichten ook bochten-verlichting hebben. Remmen gebeurt met radiaal gemonteerde Brembo-remklauwen, dat is dus zeker voor elkaar. Het keyless-go systeem betekent dat je alleen de “contactsleutel” bij je hoeft te hebben om de motor te starten. Een feature die we op veel toermotoren zien tegenwoordig. Of de zijkoffers en de topkoffer ook op deze manier te openen zijn, is nog niet bekend gemaakt.

De spiegels zijn elektrisch verstelbaar en kunnen ook worden ingeklapt. En ook het windscherm kan met een druk op de knop worden versteld.

De Benelli 1200GT heeft ook een audiosysteem aan boord en navigatie. Beide kunnen worden bediend via het grote TFT-display. De snelheidmeter is echter weer een analoge teller.

Benelli Imperiale 400 Videotest

Een camera vooraan en een achteraan houden het verkeer in het oog en waarschuwen indien nodig voor een kop-staartbotsing. Verder zien we een USB-poort en uiteraard handvatverwarming.

Benelli 1200GT: Herziene motor

De motor is gebaseerd op het oude blok van de TNT-modellen. In herziene vorm levert de 1.209 cc driecilinder 136 pk. Het maximumkoppel wordt vermeld op 120 Nm. Op zijn top haalt de 1200GT naar verluidt 230 km/u.

In China zal het model verkocht worden voor 99.800 yuan, wat overeenkomt met ongeveer 12.800 euro. Het is nog niet bekend of de Benelli 1200GT ook op andere markten zal worden verkocht.

Meer over Benelli

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen