dinsdag 16 juli 2024

Benelli Tornado 650, 550 en TNT 550: het zou kunnen

Verschillende foto’s tonen hoe het toekomstige Benelli sportmotoren-gamma eruit zou kunnen zien. Natuurlijk zullen ze worden afgeleid van QJ Motor.

Benelli, een bedrijf dat zoals iedereen weet gelinkt is aan QJ Motor, werkt hard en dat is aan de resultaten te zien, vooral in Italië waar de TRK502 marktleider is. Uiteraard is het de bedoeling nieuwe modellen te blijven lanceren om de wereldmarkt te veroveren. Dus, na de TRK 800, schijnt er nog iets in de pijplijn te zitten. Er circuleren namelijk teasers online voor een viercilinder sportmotor, de Tornado 650, maar ook een Tornado en een TNT op basis van de bekende 550cc-tweecilinder. Niets officieel, ook al omdat de foto’s motorfietsen tonen die duidelijk nog niet erg rijp zijn voor productie, maar de sociale media van Benelli ontkennen het niet.

De toekomst van Benelli

Nu komt, zoals we weten, de Benelli-productie van QJ Motor. Kijk naar de TRK 800, afgeleid van de QJ Motor SRT 750, motorfietsen die gebruik maken van hetzelfde blok (754 cc), frame en andere details. Het uiterlijk is anders, maar de inhoud is hetzelfde. QJmotor heeft een 600cc-sportmotor in zijn gamma, die op zijn beurt gebaseerd is op de oude motorfiets, een vier-in-lijn van de vorige generatie Benelli. Deze is nu verhoogd tot 650 cc en is klaar om te worden gelanceerd.

MV Agusta Lucky Explorer 5.5: de Benelli TRK 502 wordt premium

De Tornado 650 die je op de foto ziet, lijkt hetzelfde frame en hetzelfde blok te gebruiken. Als de huidige 600cc-versie van 87 pk belooft, is het gemakkelijk om iets meer te verwachten voor een groter blok. De homologatiedocumenten voor de Benelli TNT 600 GT spreken daarentegen van slechts 80 pk. Benelli zou het met deze nieuwe Tornado opnemen tegen de Yamaha R7 en Aprilia RS660, maar met een interessantere prijs. Kortom, het zou een meer dan slimme zet zijn. Wat de Tornado 550 en TNT 550 betreft, deze zullen afkomstig zijn van de sportieve QJ Motor, met 554cc-blok. Om de informatie compleet te maken, we hebben het over dezelfde motor waarmee de nieuwe MV Agusta Lucky Explorer 5.5 is uitgerust.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen