vrijdag 1 maart 2024

Benelli Tornado Naked Twin 500

De 500cc-motor, een platform dat gedeeld wordt met de bestsellers uit het gamma, de TRK 502 en de Leoncino 500. De Tornado Naked Twin 500 introduceert een nieuwe expressieve taal die een referentiepunt wordt voor een nieuwe familie Benelli-sportmotoren. Een volledig nieuw en origineel ontwerp, met de nieuwe koplamp die we de toekomstige familie van naked sportmotoren terug zullen zien. De dagrijlichten (DRL) hebben de vorm van een T. De tweecilinder levert een maximumvermogen van 47,6 pk (35 kW) bij 8.500 tpm en een maximumkoppel van 46 Nm bij 6.000 tpm. Er is ook een nieuw koppelingsdeksel en transmissiedeksel ontworpen dat past bij de positie van de motor in het nieuwe frame en de styling van de motorfiets. Er zijn ook updates aan het uitlaatsysteem, met nieuwe katalysatoren.

Royal Enfield kleurt de 2023 Himalayan en Classic in het nieuw

De Benelli Tornado Naked Twin 500 heeft een stalen buizenframe met een wielbasis van slechts 1451 mm, terwijl de vering bestaat uit een 50 mm upside-down voorvork en een swingarm met een centrale schokdemper met instelbare veervoorspanning en uitgaande demping. Het remsysteem is toevertrouwd aan een semi-zwevende dubbele schijf met een diameter van 320 mm vooraan met een radiale remklauw met vier zuigers en ABS, en een schijf met een diameter van 260 mm achteraan met een zwevende remklauw met één zuiger en ABS. De 17-inch, aluminium lichtmetalen velgen zijn wit (120/70 en 160/60 banden). De brandstoftank heeft een inhoud van 14 liter. Er is ook een innovatief dashboard, uitgerust met een 5-inch hoge resolutie tft-kleurendisplay. De Tornado Naked Twin 500 heeft ook in de handkappen geïntegreerde richtingaanwijzers. De koplampcluster is volledig led, terwijl het achterlicht geïntegreerd is in de richtingaanwijzers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen