donderdag 23 mei 2024

Benelli TRK 702, vers uit China

Het laatste crossover-nieuws uit het middensegment komt zoals gewoonlijk uit China, waar een Benelli met een 693cc-tweecilinder is gehomologeerd. Het is een kruising tussen de TRK 502 en de gloednieuwe Leoncino 800 geworden.

Frame van de 502

De TRK 702 heeft een chassis dat lijkt op dat van de TRK502. De 693cc-paralleltwin lijkt een herziene versie van het blok dat momenteel wordt gebruikt in de CFMoto 700CL-X. Dat bok is weer geïnspireerd op de Kawasaki 650-twin. Zowel de Benelli- als de CFMoto-modellen hebben een boring x slag van 83 mm x 64 mm voor een inhoud van 693 cc. Visueel zijn de twee motoren bijna identiek.

Schuurvondst: deze 1976 Benelli Sei stond minder dan een uur te koop op Facebook

Gewicht en vermogen

Zonder bagage bedraagt het opgegeven leeggewicht 220 kg, terwijl het vermogen 75 pk bedraagt. Net als de TRK502 is het chassis gebaseerd op een stalen trellis-frame met een met bouten bevestigd hulpframe, terwijl de achterbrug van lichtmetaal is.

Naar verluidt komen er vier versies van dit model: twee on-road met 17-inch lichtmetalen wielen en twee off-road met 19-inch spaakwielen voor en 17-inch achter.

Naar Europa?

Het feit dat de TRK 702 gehomologeerd is onder de Benelli-merknaam doet vermoeden dat de motorfiets binnenkort ook naar Europa komt. Maar de aanwezigheid van zowel de TRK 502 en als de Leoncino 800 (Trail) laat weinig ruimte over voor dit model… We horen er vast meer van op de EICMA 2022.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen