woensdag 27 september 2023

Schuurvondst: deze 1976 Benelli Sei stond minder dan een uur te koop op Facebook

Er zijn een schijnbaar oneindig aantal verschillende soorten motorliefhebbers in de wereld, maar er is een zeer specifiek persoon voor nodig om iets in vrij ruwe staat te zien en te weten dat ze het moeten hebben. Dit is een schuurvondst van een 1976 Benelli Sei, gespot door BJ van Brick House Builds op een Facebook Marktplaats-advertentie. De Benelli stond minder dan een uur te koop en er stond maar één enkele foto bij van deze trieste machine die langzaam één werd met de bladeren, modder en het vuil. Je kon nauwelijks genoeg zien om te weten waar je naar keek. Maar toen BJ zag hoe breed het blok was en zich realiseerde dat dit niet zomaar een viercilinder maar iets anders was, besloot hij de verkoper te benaderen. Een afspraak om de motorfiets te gaan bekijken, was snel gemaakt.

Zoals het verhaal gaat, was deze Benelli Sei eigendom van de zwager van de verkoper, die hem meer dan 20 jaar geleden in die schuur had gezet. Zowel de tank als de uitlaat ontbreken, maar de rest van de motorfiets lijkt nog in redelijk goede staat. De vorige eigenaar lijkt onderdelen te hebben verwijderd om ze te laten spuiten, maar toen gebeurde er van alles in zijn leven bleef het project in de schuur van zijn schoonbroer liggen.

Klassiekers en racemotoren in de schuur van Frank

Vastgeroeste wielen

Hoe dan ook, met de hulp van zowel de verkoper als een vriend, slaagde BJ erin om deze Sei met succes in de BHB-bus te laden voor transport naar huis. De wielen draaiden niet uit zichzelf, dus de volgende ochtend werkte BJ aan het vrijmaken van de remklauwen omdat hij dacht dat de remblokken waarschijnlijk vastzaten. Het kostte wat moeite, maar gelukkig konden de wielen na het losmaken van de remblokjes vrij draaien en kon hij de motor zonder al te veel problemen uit het busje rollen.

Na een schoonmaakbeurt ontdekte BJ een scheur in het motorblok die onder alle aangekoekte modder zat, aan de kant waarop deBenelli in de schuur op de grond had gelegen. Het is niet onherstelbaar, maar het betekent wel dat er meer werk aan de winkel is, wil de motorfiets binnenkort weer lopen. 

Donormotorfiets

Nader onderzoek maakt duidelijk dat deze Sei voorbestemd is om een vintage race-motorfiets te worden, of mogelijk een donormotorfiets voor onderdelen. Hoe dan ook, de Sei gaat naar het magazijn om geduldig te wachten op zijn beurt in de werkplaats terwijl ze bij BHB aan enkele van de andere projecten werken. Het gebeurt niet elke dag dat je een Benelli Sei ziet, maar het is altijd mooi om te zien dat zoiets prachtigs en zeldzaams uit het slop wordt gehaald en een nieuwe bestemming krijgt. Hopelijk kunnen we, als het dan toch een projectmotor is, later nog eens genieten van de video’s en zien hoe het verder gaat.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image