Benelli’s eerste elektrische motorfiets op 2021 Beijing Motor Show

Qianjiang heeft in China het concept van de QJ7000D elektrische motorfiets onthuld, die naar verwachting internationaal op de markt zal komen onder het merk Benelli Qianjiang Motorcycles.

Qianjiang, de moedermaatschappij van Benelli, heeft op de Beijing Motor Show van 2021 een concept van een elektrische motorfiets laten zien. De motorfiets, die de naam ‘QJ7000D’ meekreeg, zal naar verwachting onder de merknaam Benelli op de internationale markten worden verkocht. Nu de wereldwijde auto-industrie de richting van elektrificatie opgaat, lijkt dit een goed moment voor Benelli om de EV-markt te verkennen. Qianjiang heeft de technische specificaties van de motorfiets nog niet bekendgemaakt, maar volgens bronnen kan dit aankomende model de nieuwe benchmark worden voor high-end performance elektrische motorfietsen van de fabrikant. We verwachten dat de prestaties in dezelfde orde van grootte zullen liggen als die van motorfietsen met 600cc-blokken of meer.

Er zijn tal van interessante details die de moeite waard zijn om op te noemen. De motorfiets heeft een in het midden gemonteerde elektromotor, die het vermogen naar het achterwiel stuurt via een traditionele versnellingsbak en ketting eindaandrijving. Het veersysteem bestaat uit USD-voorvorken en een monoshock-achterveersysteem. Er is ook een volledig digitaal lcd-instrumentenpaneel, met een gemakkelijk af te lezen negatief display.

Qianjiang heeft van de brandstoftank van deze elektrische motorfiets een opbergruimte gemaakt. Zoals je op de foto’s kunt zien, past in deze opbergruimte gemakkelijk een integraalhelm. De zithouding lijkt ook behoorlijk comfortabel te zijn, met een hoog geplaatst clip-on stuur en in het midden geplaatste voetsteunen.

Onthulling 2021 CFMoto 800MT-modellen op motorbeurs in Peking

De motorfiets heeft een split-seat design, met een uitgehold berijderszadel. De achterkant heeft een strakke en gestroomlijnde look. Het algemene ontwerp is vrij scherp, geïnspireerd door de QJ SRG600. De gedeelde led-koplamp aan de voorkant, samen met het opstaande ruitje en de volledige kuip, geven de motorfiets een agressieve uitstraling.

Het uiteindelijke productiemodel zou een paar veranderingen in termen van styling kunnen krijgen in vergelijking met het getoonde concept. We weten niet zeker wanneer Qianjiang de QJ7000D in productie zal nemen, of wanneer Benelli hem op de markt zal brengen buiten China. We verwachten dat deze elektrische motorfiets ook zijn weg zal vinden naar de rest van de wereld, ergens in de toekomst.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?