Benzine naar recordprijs

Slecht nieuws aldus consumentencollectief UnitedConsumers. Mogelijk volgende week al gaat de prijs van benzine het record van april 2012 dik verbreken. Op 11 april kostte een liter 1,886 euro, nu zitten we al op 1,873 euro. Inderdaad, een minimaal verschil.

''Als de groei doorzet, hebben we over enkele dagen een nieuw record'', voorspelt UnitedConsumers-directeur Paul van Selms. Gelukkig is er ook een beetje goed nieuws… Als de spanningen in het Midden-Oosten afnemen en als het orkaanseizoen in Amerika voorbij is, dan zou de prijs weer kunnen zakken. Misschien. Wellicht. Ooit!

Maar juich vooral niet te vroeg. Met de geplande btw-verhoging per 1 oktober zal het record naar verwachting hoe dan ook overschreden worden. Dan wordt de richtprijs in een klap zo'n 3 cent hoger", aldus de marktanalist op nu.nl. Diesel was overigens nog nooit zo duur met 1,529 euro per liter.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.