vrijdag 19 juli 2024

Benzine naar recordprijs

Slecht nieuws aldus consumentencollectief UnitedConsumers. Mogelijk volgende week al gaat de prijs van benzine het record van april 2012 dik verbreken. Op 11 april kostte een liter 1,886 euro, nu zitten we al op 1,873 euro. Inderdaad, een minimaal verschil.

''Als de groei doorzet, hebben we over enkele dagen een nieuw record'', voorspelt UnitedConsumers-directeur Paul van Selms. Gelukkig is er ook een beetje goed nieuws… Als de spanningen in het Midden-Oosten afnemen en als het orkaanseizoen in Amerika voorbij is, dan zou de prijs weer kunnen zakken. Misschien. Wellicht. Ooit!

Maar juich vooral niet te vroeg. Met de geplande btw-verhoging per 1 oktober zal het record naar verwachting hoe dan ook overschreden worden. Dan wordt de richtprijs in een klap zo'n 3 cent hoger", aldus de marktanalist op nu.nl. Diesel was overigens nog nooit zo duur met 1,529 euro per liter.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen