donderdag 8 juni 2023

Herlings als WK-leider naar Lierop

Jeffrey Herlings begint in het weekend van 1 en 2 september aan de GP in Lierop met een voorspring van 51 punten op zijn naaste belager Tommy Searle. De laatste krachtmeting tussen Herlings en Searle vond in Engeland plaats, het thuisland van Searle.

Vorig jaar scoorde Herlings een zevende en een derde plaats waarbij aangegeven dat de baan in Matterley Basin niet zijn favoriete is. Dit jaar was Herlings er alles aan gelegen om zo weinig mogelijk punten te verliezen en dat lukte.

Voor de Engelse GP stond Herlings 57 punten voor op Searle. Na de Engelse GP is daar nog een voorsprong van 51 van over. Zonder ongelukken moet dat voldoende zijn voor Herlings om in één van de nog resterende drie GP’s de wereldtitel veilig te stellen. Puur theoretisch zou dat in Lierop al kunnen maar dan mag Searle geen enkel punt scoren en moet Herlings beide manches winnen. Niet realistisch…

Herlings: “Ik heb in Engeland alles geprobeerd maar Tommy reed erg sterk. Zes punten verliezen in een wedstrijd waarvan ik wist dat ik het zwaar zou krijgen, daar valt mee te leven. Maar mijn favoriete baan moet nog komen. In Lierop verwacht ik iedereen op grote achterstand te kunnen rijden.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image