Herlings als WK-leider naar Lierop

Jeffrey Herlings begint in het weekend van 1 en 2 september aan de GP in Lierop met een voorspring van 51 punten op zijn naaste belager Tommy Searle. De laatste krachtmeting tussen Herlings en Searle vond in Engeland plaats, het thuisland van Searle.

Vorig jaar scoorde Herlings een zevende en een derde plaats waarbij aangegeven dat de baan in Matterley Basin niet zijn favoriete is. Dit jaar was Herlings er alles aan gelegen om zo weinig mogelijk punten te verliezen en dat lukte.

Voor de Engelse GP stond Herlings 57 punten voor op Searle. Na de Engelse GP is daar nog een voorsprong van 51 van over. Zonder ongelukken moet dat voldoende zijn voor Herlings om in één van de nog resterende drie GP’s de wereldtitel veilig te stellen. Puur theoretisch zou dat in Lierop al kunnen maar dan mag Searle geen enkel punt scoren en moet Herlings beide manches winnen. Niet realistisch…

Herlings: “Ik heb in Engeland alles geprobeerd maar Tommy reed erg sterk. Zes punten verliezen in een wedstrijd waarvan ik wist dat ik het zwaar zou krijgen, daar valt mee te leven. Maar mijn favoriete baan moet nog komen. In Lierop verwacht ik iedereen op grote achterstand te kunnen rijden.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?