Vier Nederlanders in WK motorcross

Vier Nederlandse motorcrossers hebben een vaste startplek in het wereldkampioenschap 2012. Nederlands kampioen Herjan Brakke (Yamaha) is de enige in de koningsklasse MX1. Jeffrey Herlings (KTM), Glenn Coldenhoff (KTM) en Nick Kouwenberg (TM) komen uit in de MX2.

De naam van Marc de Reuver ontbreekt op de vaste startlijst. De meervoudig Nederlands kampioen rijdt dit jaar in dienst van Kawasaki het Brits kampioenschap en de Red Bull Nationals. Hij zal wel in een aantal grote prijzen meedoen.

Herlings eindigde vorig jaar als tweede in het WK MX2, achter Ken Roczen. De jonge Duitser heeft de overstap gemaakt naar de Verenigde Staten, waardoor de Brabander als favoriet voor de titel van start gaat. De eerste grand prix is op 9 april in Valkenswaard.

Foto: KTM
Bron: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.