maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Benzine ook in Europa duurder

De brandstofkosten in het buitenland kruipen steeds dichter naar elkaar. Landen als Duitsland, België, Frankrijk zijn nog steeds goedkoper dan Nederland maar niet veel meer aldus Paul van Selms van consumentencollectief United Consumers. Belangrijkste oorzaak is de verhoogde belastingen op brandstof in buitenland.

Het meest opvallende voorbeeld is Griekenland. Daar was de benzine twee jaar terug 31 procent goedkoper dan in Nederland, nu is dat nog maar drie procent. Ook Spanje en Zwitserland zijn in afgelopen twee jaar veel minder voordelig geworden. Goed om te weten voordat je op vakantie de grens over gaat. Benzine in Luxemburg is nog wel 24 (!) procent goedkoper. Slim tanken kan dus nog steeds lonen…

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelFilm > Nieuw studiemodel BMW
Volgend artikelTVM blijft!

Gerelateerde artikelen