Benzine ook in Europa duurder

De brandstofkosten in het buitenland kruipen steeds dichter naar elkaar. Landen als Duitsland, België, Frankrijk zijn nog steeds goedkoper dan Nederland maar niet veel meer aldus Paul van Selms van consumentencollectief United Consumers. Belangrijkste oorzaak is de verhoogde belastingen op brandstof in buitenland.

Het meest opvallende voorbeeld is Griekenland. Daar was de benzine twee jaar terug 31 procent goedkoper dan in Nederland, nu is dat nog maar drie procent. Ook Spanje en Zwitserland zijn in afgelopen twee jaar veel minder voordelig geworden. Goed om te weten voordat je op vakantie de grens over gaat. Benzine in Luxemburg is nog wel 24 (!) procent goedkoper. Slim tanken kan dus nog steeds lonen…

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.