Benzineprijs 1 cent verwijderd van record

De prijs van benzine gaat mogelijk volgende week het record van april passeren. Dat voorziet het consumentencollectief UnitedConsumers op basis van de huidige markt- en politieke ontwikkelingen. Een liter euro 95 kost zaterdag aan de pomp gemiddeld 1,747 euro, nog maar één cent onder het recordniveau van april. De prijs van diesel is opgelopen tot 1,469 euro. Dat is nog maar een enkele centen onder het vorige record van 1,503 euro van juli 2008.

''Als het zo doorgaat, zitten we volgende week op een nieuw record'', aldus UnitedConsumers-directeur Paul van Selms, doelend op de stijgende politieke spanningen in Iran. Vorige week klom de olieprijs tot het hoogste niveau in 8 maanden door de naderende olieboycot tegen het land.

Volgens Van Selms zijn autobrandstoffen ook grofweg een cent duurder geworden door accijnsverhogingen sinds het begin van het jaar. Wat ook meespeelt is de gedaalde waarde van de euro ten opzichte van de dollar. ''En de olieprijzen liggen in de winter bijna altijd wat hoger. Dat merk je dus ook aan de pomp'', aldus Van Selms.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.