Coma wint zware woestijnrit

Marc Coma verteerde zaterdag als beste de zandduinen van de Atacamawoestijn in Chili. De Spaanse motorrijder won de zevende etappe van de Dakar Rally, een proef over ruim vierhonderd kilometer rond Copiapo.

Hij was een dikke twee minuten sneller dan de Fransman Cyril Despres, die niettemin de leiding behield in het algemeen klassement. De KTM-rijder heeft een kleine acht minuten voorsprong op titelverdediger Coma, die zijn derde dagsucces behaalde.

De Nederlander Frans Verhoeven kwam als negende aan de finish, ruim negen minuten achter de winnaar. Henk Knuiman verloor bijna een halfuur en werd twintigste. Dat is ook zijn positie in het algemeen klassement en daarmee is hij de beste landgenoot. Verhoeven staat door pech in de vijfde etappe 26e.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.