13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Coma wint zware woestijnrit

Marc Coma verteerde zaterdag als beste de zandduinen van de Atacamawoestijn in Chili. De Spaanse motorrijder won de zevende etappe van de Dakar Rally, een proef over ruim vierhonderd kilometer rond Copiapo.

Hij was een dikke twee minuten sneller dan de Fransman Cyril Despres, die niettemin de leiding behield in het algemeen klassement. De KTM-rijder heeft een kleine acht minuten voorsprong op titelverdediger Coma, die zijn derde dagsucces behaalde.

De Nederlander Frans Verhoeven kwam als negende aan de finish, ruim negen minuten achter de winnaar. Henk Knuiman verloor bijna een halfuur en werd twintigste. Dat is ook zijn positie in het algemeen klassement en daarmee is hij de beste landgenoot. Verhoeven staat door pech in de vijfde etappe 26e.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen