13 C
Nederland
maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Blessure voor Dovizioso

De Italiaan Andrea Dovizioso heeft tijdens een val met zijn crossmotor het rechtersleutelbeen gebroken. De coureur, die dit jaar als derde eindigde in de MotoGP, heeft daarom gisteren al een operatie ondergaan. Dit meldde zijn team Yamaha Tech3. Teambaas Herve Poncharal rekent erop dat Dovizioso op tijd hersteld is voor de eerste testen van het nieuwe seizoen, eind januari en begin februari in Maleisië op Sepang.

Dovizioso is niet de eerste die dit winterseizoen geblesseerd raakt. Eerder overkwam Nicky Hayden hetzelfde. Vorig jaar was Valentino Rossi één van de ‘wintergeblesseerde’. De vraag is dan ook hoe de teams hier mee om zullen gaan in de toekomst. Vanwege de wintertestban gaan steeds meer coureurs ‘vreemd’ om in ieder geval het gevoel van rijden niet te verliezen. Maar de bijwerkingen hiervan leveren steeds meer problemen op.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen