Blessure voor Dovizioso

De Italiaan Andrea Dovizioso heeft tijdens een val met zijn crossmotor het rechtersleutelbeen gebroken. De coureur, die dit jaar als derde eindigde in de MotoGP, heeft daarom gisteren al een operatie ondergaan. Dit meldde zijn team Yamaha Tech3. Teambaas Herve Poncharal rekent erop dat Dovizioso op tijd hersteld is voor de eerste testen van het nieuwe seizoen, eind januari en begin februari in Maleisië op Sepang.

Dovizioso is niet de eerste die dit winterseizoen geblesseerd raakt. Eerder overkwam Nicky Hayden hetzelfde. Vorig jaar was Valentino Rossi één van de ‘wintergeblesseerde’. De vraag is dan ook hoe de teams hier mee om zullen gaan in de toekomst. Vanwege de wintertestban gaan steeds meer coureurs ‘vreemd’ om in ieder geval het gevoel van rijden niet te verliezen. Maar de bijwerkingen hiervan leveren steeds meer problemen op.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?