13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

“Ik kon Simoncelli niet ontwijken”

Colin Edwards kon met geen mogelijkheid Marco Simoncelli ontwijken. Dat zegt de Amerikaanse motorcoureur dinsdag in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. ''Ik heb mezelf wel duizend keer afgevraagd of ik anders had kunnen reageren. Maar ik heb de beelden van het ongeval gezien en er is maar één antwoord: ik kon geen enkele kant op.''

Edwards heeft het er moeilijk mee: "Ik ben een vriend kwijtgeraakt en dat is een zwaar verlies. Marco was een ster, geliefd bij zijn fans vanwege zijn persoonlijkheid en charisma." De Amerikaan kwam zelf ook niet ongeschonden uit de valpartij.

Hij blesseerde dusdanig zijn arm, dat hij een operatie moet ondergaan en zondag niet kan meedoen in de afsluitende Grand Prix van Valencia. Hierdoor maakt zijn landgenoot Josh Hayes op 36-jarige leeftijd zijn debuut in de MotoGP.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen