“Ik kon Simoncelli niet ontwijken”

Colin Edwards kon met geen mogelijkheid Marco Simoncelli ontwijken. Dat zegt de Amerikaanse motorcoureur dinsdag in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. ''Ik heb mezelf wel duizend keer afgevraagd of ik anders had kunnen reageren. Maar ik heb de beelden van het ongeval gezien en er is maar één antwoord: ik kon geen enkele kant op.''

Edwards heeft het er moeilijk mee: "Ik ben een vriend kwijtgeraakt en dat is een zwaar verlies. Marco was een ster, geliefd bij zijn fans vanwege zijn persoonlijkheid en charisma." De Amerikaan kwam zelf ook niet ongeschonden uit de valpartij.

Hij blesseerde dusdanig zijn arm, dat hij een operatie moet ondergaan en zondag niet kan meedoen in de afsluitende Grand Prix van Valencia. Hierdoor maakt zijn landgenoot Josh Hayes op 36-jarige leeftijd zijn debuut in de MotoGP.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?