donderdag 25 april 2024

Benzineprijs vandaag op recordhoogte

De benzineprijs evenaart vandaag met 1.757 euro per liter het hoogste niveau ooit. Dat zegt het consumentencollectief UnitedConsumers op basis van de huidige marktontwikkelingen. Het vorige prijsrecord dateerde van 29 april 2011. Diesel (vrijdag 1,493) en LPG (0,817) staan nog net niet op recordprijzen.

Hoewel veel tankstations een iets lagere prijs aan de pomp hanteren dan de adviesprijs, staat de pompprijs ook op een recordniveau. In april 2011 waren de kortingen aan de pomp immers niet wezenlijk anders, zegt directeur Paul van Selms van UnitedConsumers. Met het huidige prijsniveau is een gemiddelde automobilist volgens Van Selms in 2012 ongeveer 100 euro meer aan brandstofkosten kwijt dan in 2011.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen