Benzineprijs vandaag op recordhoogte

De benzineprijs evenaart vandaag met 1.757 euro per liter het hoogste niveau ooit. Dat zegt het consumentencollectief UnitedConsumers op basis van de huidige marktontwikkelingen. Het vorige prijsrecord dateerde van 29 april 2011. Diesel (vrijdag 1,493) en LPG (0,817) staan nog net niet op recordprijzen.

Hoewel veel tankstations een iets lagere prijs aan de pomp hanteren dan de adviesprijs, staat de pompprijs ook op een recordniveau. In april 2011 waren de kortingen aan de pomp immers niet wezenlijk anders, zegt directeur Paul van Selms van UnitedConsumers. Met het huidige prijsniveau is een gemiddelde automobilist volgens Van Selms in 2012 ongeveer 100 euro meer aan brandstofkosten kwijt dan in 2011.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.