Bestijg de Romeinse Godin van de stilte

Nederland is opnieuw een exclusief motormerk rijker. Tacita, een fabrikant van fantastisch ogende elektrische offroadmotoren, heeft onderdak gevonden bij Electric Motorcycles Nederland. Tacita – de naam is afgeleid van de Latijnse naam voor de Romeinse godin van de stilte – levert met de T-Race een serie elektrische cross-, enduro- en rallymotoren.

Opladen met de zon
Tacita bouwt de T-Race in drie uitvoeringen: de T-RC (cross), T-RE (enduro) en T-RR (rally). Ondanks hun uiteenlopende inzetbaarheid, delen de drie ook een aantal gezamenlijke eigenschappen: ze zijn elektrisch aangedreven en duurzaam dankzij het gebruik van eco-kunststoffen. Bovendien kunnen ze hun accu’s opladen met het T-Station, een mobiel oplaadstation op zonne-energie. Dat is volgens Tacita na honderd kilometer nodig bij het rallymodel.

Kennismaken met Tacita
De motor van de Tacita beschikt over een vijfbak en waterkoeling voor de elektromotor en de motorregelaar. Een Eco- en Sport-stand zorgt voor uiteenlopende rijeigenschappen en verbruikscijfers. Op 11 mei aanstaande kunnen liefhebbers van elektrisch offroad rijden op het Motopia motorevenement in Ulft voor het eerst statisch en dynamisch kennismaken met Tacita. Tegen die tijd zijn ook de prijzen van de motoren bekend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.