13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Test rijden met Vespa en Piaggio motorscooters

De Motoport-vestigingen in Wormerveer, Leek, Wateringen, Breda & Rotterdam staan in de maanden mei en juni opnieuw in het teken van de Piaggio Motorscooter Demoride. In deze periode biedt Motoport automobilisten en motorrijders in samenwerking met Piaggio de mogelijkheid om nader kennis te maken met diverse nieuwe motorscooters, waaronder de Piaggio MP3 LT, de Piaggio X10 500 en de Vespa GTS 300. Via uitgebreide proefritmogelijkheden en een speciale MP3-instructeur willen Piaggio en Motoport met name automobilisten overtuigen van de vele voordelen van de motorscooters van Piaggio en Vespa, met het oog op de gewijzigde rijbewijsregelgeving die het rijden van een motorscooter een stuk aantrekkelijker en bereikbaarder maakt.

Driewieler voor automobilist
Vijf weekenden lang staat elk van de vijf Motoport-vestigingen geheel in het teken van de motorscooters van Piaggio en Vespa, om automobilisten en motorrijders te informeren over bijvoorbeeld de vele voordelen van de MP3 LT die als dagelijks vervoersmiddel ook door automobilisten bestuurd mag worden. Maar ook de andere motorscootermodellen van Piaggio en Vespa komen aan bod, waarvan er diverse ook met enkel het nieuwe A1 of A2 motorrijbewijs bestuurd mogen worden.

Speciale instructeurs
Daarnaast bestaat als onderdeel van de Piaggio Motorscooter Demoride uiteraard de mogelijkheid om bij de deelnemende Motoport-vestigingen ook op dynamische wijze kennis te maken met de motorscooters van Piaggio en Vespa. Daartoe zetten Piaggio en Motoport een groot aantal demo’s in, variërend van de praktische en comfortabele MP3 LT tot de moderne, krachtige Piaggio X10 500 en de stijlvolle en hippe Vespa GTS 300. Minder ervaren bestuurders kunnen bovendien vertrouwen op de aanwezigheid van een speciale MP3-instructeur, die proefritkandidaten letterlijk en figuurlijk veilig op weg zal helpen en op gezette tijden een korte presentatie geeft over de rijeigenschappen van de Piaggio MP3.

Deelnemende bedrijven
Vijf Motoport-dealers nemen in de periode mei-juni deel aan de Piaggio Motorscooter Demoride 2014, die de vestigingen op de volgende data zal aandoen: 10 mei Motoport Wormerveer, 17 mei Motoport Leek, 24-25 mei Motoport Wateringen, 31 mei Motoport Breda, 14-15 juni Motoport Rotterdam. Gezien de verwachte belangstelling adviseren Piaggio en Motoport geïnteresseerden om op voorhand een demosessie te reserveren via de website van de Motoport-vestiging van hun voorkeur. Bezoekers van de Piaggio Motorscooter Demoride kunnen zich bij de deelnemende Motoport-vestigingen op deze dagen tussen 10.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur door de MP3-instructeur van Piaggio laten voorlichten over de driewielige motorscooters van Piaggio. Bovendien zal hij hen ook een korte instructie geven over het rijden op de MP3 LT.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen