13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Kassa!

Twee agenten die deze week op de A58 in de file stonden hadden de dag van hun leven. Alle rijbanen waren gesloten doordat een gecrashte auto de snelweg blokkeerde. Terwijl de agenten keurig in de rij stonden te wachten reden er maar liefst 72 automobilisten over de vluchtstrook langs hen. Alle 72 automobilisten gingen op de bon, en dat leverde een boetebedrag van maar liefst €26.640 op. De boete voor het onterecht rijden over de vluchtstrook is namelijk erg hoog: €370.

Aangezien de takelwagen (die de weg kwam vrijmaken) werd opgehouden door het sluipverkeer, lijken de boetes meer dan terecht. De boete is weliswaar bizar hoog, maar door het sluipverkeer stond het overige verkeer langer in de file. Toch heeft de politie-actie tot ophef geleid, gedupeerde automoblisten zijn namelijk van mening dat de politie had moeten ingrijpen om de takelwagen naar voren te begeleiden, in plaats van de automobilisten op de bon te slingeren.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen