Kassa!

Twee agenten die deze week op de A58 in de file stonden hadden de dag van hun leven. Alle rijbanen waren gesloten doordat een gecrashte auto de snelweg blokkeerde. Terwijl de agenten keurig in de rij stonden te wachten reden er maar liefst 72 automobilisten over de vluchtstrook langs hen. Alle 72 automobilisten gingen op de bon, en dat leverde een boetebedrag van maar liefst €26.640 op. De boete voor het onterecht rijden over de vluchtstrook is namelijk erg hoog: €370.

Aangezien de takelwagen (die de weg kwam vrijmaken) werd opgehouden door het sluipverkeer, lijken de boetes meer dan terecht. De boete is weliswaar bizar hoog, maar door het sluipverkeer stond het overige verkeer langer in de file. Toch heeft de politie-actie tot ophef geleid, gedupeerde automoblisten zijn namelijk van mening dat de politie had moeten ingrijpen om de takelwagen naar voren te begeleiden, in plaats van de automobilisten op de bon te slingeren.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.