vrijdag 19 april 2024

Betaalbaar racen doe je bij de SOBW

Wie betaalbaar wil racen moet bij de SOBW zijn. Dat geldt zeker ook voor het seizoen 2015. De SOBW heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van motor-, scooter- en brommerraces in binnen- en buitenland. De diversiteit aan klassen biedt voor elk wat wils. Van de hobbyrijder die graag voor zijn plezier wil racen tot aan de fervent sleutelaar die het liefst een eigen racer in elkaar bouwt. De populaire scooterklasse laat zien dat er op scooters ook met de knie aan de grond geracet kan worden. De jeugd krijgt de kans om via een aantal talenten-opstapklassen ervaring op te doen in de motorsport. De inschrijving voor het nieuwe SOBW raceseizoen is vanaf heden geopend.

Racen bij de SOBW heeft vele voordelen:

– Betaalbaar doordat de inschrijftarieven voor lidmaatschap en wedstrijden laag zijn

– Laagdrempelig omdat iedereen welkom is ongeacht veel of weinig race ervaring

– Voor elk wat wils: mogelijkheid tot zelf sleutelen aan de motor óf juist standaardklassen

– Talentenklassen met een goede begeleiding voor jonge coureurs

Professioneel

Door de overzichtelijke formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De circuits waar wordt gereden worden aan strenge veiligheidseisen onderworpen en de machines en kleding van de coureurs worden voorafgaand aan elke wedstrijd technisch gekeurd. De KNMV verzorgt de verzekeringen. Aan het begin van een wedstrijdseizoen worden nieuwe rijders goed geïnformeerd over het racen bij de SOBW en wordt er een theorie-examen afgenomen.

De SOBW organiseert races in acht klassen:

– Het Molenaar NSF100 Championship en de Yamaha R125 Cup Powered by GAMMA zijn de klassen waar jonge talenten zich ontwikkelen en ervaring opdoen voor een latere carrière in de motorsport. In deze klassen wordt gereden met standaard motoren die voor iedereen gelijk zijn en is er volop begeleiding door ervaren trainers. 

– De Topscooterklasse is speciaal voor de scooterliefhebbers met enige race ervaring. De Malossi ScooterMatic Replica instapklasse biedt onervaren scooterrijders een competitie op eigen niveau. 

– In de Sportklasse worden gewone bromfietsen gebruikt om te racen tussen gelijkwaardig materiaal. Lucht- en watergekoelde brommers zijn beide toegestaan in deze klasse.

– De Expi klasse is een ongelimiteerde klasse behoudens de cilinderinhoud van 50 cc en een vaste carburateur diameter. De rijders zijn hier vrij om zelf een motorfiets in elkaar te bouwen.

– In de Formuleklasse moet de motorfiets voldoen aan een aantal standaard specificaties waaronder bijvoorbeeld het frame, brandstoftank en motorblok. In feite zou deze brommer ook op straat mogen rijden.

– De NSF open klasse biedt rijders op een eigen Honda NSF de mogelijkheid om te racen. Ook hier gelden strikte regels voor de standaard motor. Deze klasse is dit een alternatief voor coureurs die niet in het Molenaar NSF100 Championship racen.

Let op: de specifieke eisen en voorwaarden waaraan de motorfietsen per klasse moeten voldoen staan uiteraard allemaal vermeld in de reglementen welke op verzoek toegezonden worden. 

Kosten

Het lidmaatschap van de SOBW voor een raceseizoen kost € 130,- tot 31/12/2014. Na deze datum bedraagt het lidmaatschap € 140,-. Daarnaast betaalt men per wedstrijd inschrijfgeld van € 65,-. Voor het Molenaar NSF100 Championship gelden andere tarieven. Raadpleeg hiervoor de website van dit kampioenschap. http://www.nsf100championship.nl/

Meer informatie

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met de voorzitter van de SOBW, Cees van 

Gaalen via info@sobw.nl of telefoon 06-11305139. Kijk ook op de website www.sobw.nl. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen