13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Fotoalbum: de Akrapovic Full Moon Concept

Tja, wat dit is? Wij moesten ook even slikken, maar gezien Akrapovi? het een conceptmodel noemt en benadrukt dat het een designstudie is, hebben we er vrede mee. En als je dan wat beter kijkt, blijkt het kijken de moeite waard. 

Vanuit marketingoogpunt hangt de naam van Akrapovi? aan dit conceptmodel, maar eigenlijk is het een samenwerking tussen Akra en Slovenian Dreammachine Motorcycles. Samen bouwden ze al eerder de Morsus (foto). En als je dan goed naar die Morsus kijkt, dan kun je concluderen dat de Morsus duidelijk de inspiratiebron voor de nieuwe Full Moon is.

De naam Full Moon is een verwijzing naar het enorme voorwiel, 30-inch en gemaakt van aluminium en carbon. Verder is de motorfiets bijna geheel vervaardigd uit plaatstaal, precies hetzelfde plaatstaal als waarvan Akra alle uitlaatdempers snijdt en vormt. De uitlaatdemper van de Full Moon is geheel verwerkt in de motorfiets, en Akra stelt zelfs dat de gehele Full Moon dus eigenlijk één grote uitlaatdemper is.

Het rijwielgedeelte is uitgerust met elektronische instelbare veerelementen. Bij stilstand zakt het geheel naar de grond, waardoor je zo af kunt stappen zonder de standaard uit te klappen. En hoe dat rijdt? We hebben geen idee en waarschijnlijk zal dat zo blijven ook. Het is een showmodel waarmee Akra haar visie op motordesign wil laten zien. Verregaande plannen om ook daadwerkelijk productiemotorfietsen te gaan bouwen zijn er nog niet. Maar de tweede stap is gezet…

Vind je conceptmodellen interessant? Vergeet dan vooral niet deze nieuwe 01-GEN van Yamaha nog even te checken.

[justified_image_grid ids=21407,21408,21409,21410,21411,21412,21413,21414]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen