Het wegraceboek 2014/2015

De persen draaien volop om deze week de 24e uitgave van Het Wegraceboek te laten verschijnen. Voor wie één of meerdere boeken van voorgaande jaren in z’n boekenkast heeft staan biedt de editie 2014/2015 weinig nieuws en dat is goed nieuws. Ook de nieuwste uitgave volgt het vaste patroon van ruime aandacht voor de Grands Prix, gevolgd door alle andere takken van de wegrace.

Het seizoen 2014 draaide in de MotoGP om twee rijders: de weergaloze Marc Marquez en de iedereen verbazende Valentino Rossi. Zij beiden bepaalden het beeld van 2014 en dat komt in de tekst van Hans van Loozenoord uiteraard goed naar voren. En verder komen natuurlijk de Spaanse successen in de Moto2 en Moto3 goed aan bod. De foto’s zijn voor een groot deel geschoten door GP-fotograaf Henk Keulemans. Ook aan de techniek van de MotoGP wordt aandacht besteed.

Op de cover prijken Marc Marquez, Valentino Rossi en uiteraard ook Michael van der Mark, de Nederlandse wereldkampioen Supersport. Zijn pad naar de wereldtitel is opgetekend door Marien Cahuzak, die Van der Mark het hele jaar voor MOTO73 heeft gevolgd. En verder kun je alles lezen over het WK Superbike, het WK zijspan, het ONK en wat daarnaast nog meer het vermelden waard is. De laatste pagina’s zijn zoals altijd ingeruimd voor de eindstanden van 2014 en allerlei statistieken.

Het Wegraceboek 2014/2015 is helemaal uitgevoerd in kleur, telt 192 pagina’s en kost net als de beide voorgaande jaren € 24,95. Je kunt het boek bestellen op internet. Dan kan via www.veldhuismedia.nl of www.moto73.nl/voordeelpas.

Foto boven: Er staan er al 23 in de boekenkast. Nummer 24 komt er deze week bij en zo blijft de verzameling van Het Wegraceboek compleet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.