vrijdag 26 april 2024

Biaggi gestopt

Het is officieel, Max Biaggi stopt met racen. Dit nieuws heeft de Italiaan zojuist bekend gemaakt op een door hem zelf georganiseerde persconferentie op het circuit van Vallelunga, vlakbij ‘zijn’ stad Rome. Op deze baan reed Biaggi zijn allereerste wedstrijd ooit. Tevens maakte hij daar zijn Superbike-debuut met de Alstare Suzuki en begon zo zijn tweede racecarrière na een jaar verplichte pauze.

Die tweede carrière leverende hem twee titels op (2010 en 2012). Daarvoor was Biaggi al vier keer wereldkampioen 250cc geworden. Een titel in de MotoGP/500cc zat er echter nooit in en het is geen geheim dat dit Biaggi nog altijd veel pijn doet.

Wie Max Biaggi gaat vervangen is nog erg onduidelijk. Sylvain Guintoli wordt genoemd maar ook Davide Giugliano heeft een mogelijkheid. Giugliano? Jazeker! Althea maakt, na de breuk met Ducati, kans om het fabrieksteam van Aprilia te worden. Het team van Genesio Belvilacqua heeft een nog lopend contract met Giugliano. Vast staat in ieder geval dat Eugene Laverty één van de fabrieksrijders van Aprilia is.

Zijn laatste race reed Mad Max op Magny-Cours waarin met veel pijn en moeite de WK Superbike-titel pakte. Er zijn slechtere manieren om te stoppen…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen