Biaggi gestopt

Het is officieel, Max Biaggi stopt met racen. Dit nieuws heeft de Italiaan zojuist bekend gemaakt op een door hem zelf georganiseerde persconferentie op het circuit van Vallelunga, vlakbij ‘zijn’ stad Rome. Op deze baan reed Biaggi zijn allereerste wedstrijd ooit. Tevens maakte hij daar zijn Superbike-debuut met de Alstare Suzuki en begon zo zijn tweede racecarrière na een jaar verplichte pauze.

Die tweede carrière leverende hem twee titels op (2010 en 2012). Daarvoor was Biaggi al vier keer wereldkampioen 250cc geworden. Een titel in de MotoGP/500cc zat er echter nooit in en het is geen geheim dat dit Biaggi nog altijd veel pijn doet.

Wie Max Biaggi gaat vervangen is nog erg onduidelijk. Sylvain Guintoli wordt genoemd maar ook Davide Giugliano heeft een mogelijkheid. Giugliano? Jazeker! Althea maakt, na de breuk met Ducati, kans om het fabrieksteam van Aprilia te worden. Het team van Genesio Belvilacqua heeft een nog lopend contract met Giugliano. Vast staat in ieder geval dat Eugene Laverty één van de fabrieksrijders van Aprilia is.

Zijn laatste race reed Mad Max op Magny-Cours waarin met veel pijn en moeite de WK Superbike-titel pakte. Er zijn slechtere manieren om te stoppen…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?