13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Bijzondere ‘beveilingscameramotorfiets’

Om eerlijk te zijn, hadden wij nog nooit gehoord van een ‘beveilingscameramotorfiets’. Maar dankzij de excentrieke Chicara Nagata, een beroemde motorfietsontwerper/kunstenaar uit Japan, heeft een Little Honda P25 uit 1966 de primeur. Oké, officieel is het in Nederland met 49cc een bromfiets, maar dat maakt voor het verhaal amper iets uit. 

Nagata bedacht de CA6, zoals de P25 met HD-camera genoemd wordt, nadat hij een opdracht kreeg van een Japans bedrijf. “De president van dat bedrijf wilde een unieke beveiligingscamera, eentje die nog nooit iemand gezien had. Ik had de vrijheid voor alles, van het eerste idee tot het uiteindelijke ontwerp. Na een brainstorm kwam ik al snel uit op een motorfiets, want op die manier kon de camera ook rijden en daar heb ik natuurlijk ook veel ervaring mee.” 

“Om het project nog unieker te maken, moest het ‘omhulsel’ een speciale motorfiets zijn. Ik koos als eerste basis voor een Little Honda P25 uit 1966. Het uiteindelijk geheel, dat inderdaad heel anders oogt dan de P25, is uiteindelijk zo mooi geworden dat je ‘m zo in een lobby van een hotel, bij de ingang van een museum of waar dan ook kunt zetten. Niemand die bovendien door heeft dat het eigenlijk een beveiligingscamera is.” 

Met een opgegeven topsnelheid van 30 kilometer per uur zit een wilde achtervolging er niet in. Maar wie kan dat iets schelen als je lekker klikt door onderstaand fotoalbum? 

Foto’s: Chicara Nagata

 

[justified_image_grid ids=19676,19677,19678,19679,19680,19681,19682,19683]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen