Yamaha Tricity: De keuze voor moderne mobiliteit

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Tijd is te kostbaar om te verspillen en toch spenderen elke dag duizenden forenzen in heel Europa heel veel tijd en geld aan woon-werkverkeer. Met de introductie van de nieuwe Yamaha Tricity biedt Yamaha Motor een praktisch, betaalbaar en vooral aangenaam alternatief. De Yamaha Tricity is een nieuw lichtgewicht voertuig, ideaal voor woon-werkverkeer, en perfect voor beginnende motorrijders. De Tricity is een volledig nieuwe invulling van het concept lichtgewicht stadsscooter. 

Met het innovatieve chassisontwerp op basis van drie wielen, geeft deze motorscooter een bijzonder gevoel van stabiliteit en vertrouwen op verschillende soorten wegdek. Doordat de twee voorwielen dicht naast elkaar geplaatst zijn, is de Tricity eenvoudig te besturen en uitermate wendbaar. Het exclusieve Yamaha Leaning Multi Wheel systeem  is ontworpen voor gemakkelijk sturen in combinatie met zelfverzekerd bochtenwerk en natuurlijk rijgedrag. Dankzij de innovatieve parallellogramverbinding en de onafhankelijke dubbele telescopische voorvork voelt het rijden op de Tricity dan ook direct vertrouwd aan. 

De Tricity is niet alleen licht, hij weeg slechts 152 kg inclusief een volle brandstoftank, maar door het doordachte ontwerp van de motor in combinatie met het geavanceerde chassis voelt de besturing ook gebalanceerd, eenvoudig en trefzeker aan. Zich met de Tricity in het stadsverkeer verplaatsen, is de eenvoudigste en meest aangename manier die er is. Het remsysteem bestaande uit twee remschijven vóór met een diameter van Ø 220 mm en één remschijf achter van Ø 230 mm, zorgt in combinatie met het standaard gemonteerde UBS remsysteem  (Unified Brake System) voor een optimale remkracht en een gevoel van volledige controle bij een (onverwacht) remmoment. 

Yamaha heeft de Tricity uitgerust met een nieuw ontwikkelde, vloeistofgekoelde 125cc-viertaktmotor. Deze is ontworpen voor soepele acceleratie in combinatie met levendige prestaties bij middelhoge tot hoge toerentallen. En door het geavanceerde brandstofinjectiesysteem staat deze garant voor een uitstekende gasrespons en een zeer laag brandstofverbruik. Het chassis van de Tricity biedt een ruime en platte voetplaat die samen met het zachte antislip duozadel zorgt voor een comfortabele rijpositie. Onder het duozadel bevindt zich opslagruimte voor onder andere een integraalhelm. Tevens heeft de Tricity aan de voorkant een bagagehaak voor het bevestigen van een tas of iets dergelijks. 

Met zijn stijlvolle en moderne ontwerp, lichtgewicht rijgedrag en wendbaarheid biedt de Tricity een geheel nieuwe ervaring in de dagelijkse ritten van en naar uw werk. Het fraai vormgegeven kuipwerk en de ruime zitplaats zorgen voor een comfortabele rit, en de bestuurdersvriendelijke functies en lage gebruikskosten maken uw woon-werkverkeer plezierig en efficiënt. 

In augustus 2014 staat de Yamaha Tricity, leverbaar in de 4 kleuren: Anodized Red, Mistral Grey, Competition White en Midnight Black, bij de dealers. De adviesverkoopprijs van de Yamaha Tricity zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?