13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bijzondere brommerrace

Op 3, 4 en 5 augustus daveren de 24-uurs Solexrace én het bijbehorende festival weer ‘plaankgas door 2 cafés en unne stierenstal’ en door het bosrijke buitengebied van Heeswijk-Dinther. Ter gelegenheid van de zesde verjaardag van dit hilarische evenement is er deze keer een spectaculaire aanvulling op het programma: een heuse 2-uurs Brommerrace.

Voor deze extra 2-uurs Brommerrace wordt een speciaal ‘crossparcours’ op het festivalterrein aangelegd. Alle deelnemers dienen uitbundig verkleed aan de race deel te nemen en voor de mooiste creaties staan fraaie prijzen klaar. Daarnaast worden er op de brommers zogenaamde wedstrijdtransponders gemonteerd, die het aantal afgelegde rondjes aan de jury doorgeven. De winnaar kan trots naar huis met de felbegeerde titel ‘Kampioen 2-uurs Brommerrace 2012’, maar er zijn ook vele andere leuke prijzen te verdienen.

Op zaterdag 4 augustus is er tussen 18 en 19 uur een vrije training, om nét dat ene kleine extra beetje fingerspitzengefühl op te doen en om te ontdekken waar de harde kansen liggen op de baan. De officiële 2-uurs Brommerrace gaat dan op zondag 5 augustus om 12 uur van start. De inschrijving voor deze extra brommerraceklasse (max. 50 cc) start dinsdag 8 mei om 9 uur. Er kunnen maar 100 deelnemers meedoen, dus weest er snel bij!

De inschrijvingen voor de grote 24-uurs Solexrace stromen inmiddels volop binnen. Er hebben zich nu al meer dan 100 teams ingeschreven, uit alle windstreken van Nederland en ook uit het buitenland. Aan de 24-uurs Solexrace doen teams mee die uit 3 rijders en één monteur bestaan. Het is zaak om in 24 uur zoveel mogelijk kilometers te rijden. Het parcours voert dwars door 2 cafés, door een echte stierenstal en natuurlijk ook pontificaal door de feesttent. Ook dit jaar zullen de teams zich weer inzetten voor KiKa (kinderen kankervrij).

De 24-uurs Solexrace staat naast een hilarische race ook ieder jaar voor 3 dagen vol feest en gezelligheid. Ook dit jaar is er weer een gezellige camping en een uitgebreid muziekprogramma, met onder meer WC Experience, BZB, Memphis Maniacs, 90’sNOW! en vele anderen. Kater is gegarandeerd dus.

De online kaartverkoop start dinsdag 8 mei om 9 uur via de website. Let op: onder de eerste 500 mensen die kaarten kopen worden interessante prijzen verloot, zoals consumptiebonnen en gratis entreetickets voor 2013. Voor inschrijvingen, online ticketverkoop en meer informatie: www.24uurssolexrace.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen