woensdag 24 april 2024

Bikers’ Classics gaat door (maar wel anders)

Geloof het of niet, maar op zaterdag 4 en zondag 5 juli zullen er wel degelijk motoren uit het verleden rijden op het zeven kilometer lange Spa-Francorchamps tijdens de Bikers’ Classics. Maar, enkel voor wat de deelnemers aan de sessies vrij rijden betreft. Dat is dus gedeeltelijk goed nieuws, want deze editie van de Bikers’ Classics zal geen wedstrijden bevatten en ook geen grote internationale parade. Dat publiek niet toegelaten wordt op het circuit, mag ook al geen verrassing heten.

Aan de andere kant is het wel heel prettig dat er eindelijk een evenement – al hoewel gedeeltelijk – doorgaat.

‘Onze goede relatie met het Circuit van Spa-Francorchamps heeft ervoor gezorgd dat we de gesprekken met betrekking tot de 2020-editie van de Bikers’ Classics hebben kunnen voortzetten’, aldus Florian Jupsin uit naam van organisator DG Sport.

‘We hadden de stop er volledig uit kunnen trekken en meteen afspreken met de fans in 2021, maar dat zit niet in onze aard. Er zullen specifieke maatregelen getroffen worden om ieders veiligheid te garanderen. En het spreekt voor zich dat wie nog niet ingeschreven is, nog steeds welkom is.’

Meer goed nieuws is dat de data voor 2021 van de Bikers’ Classics al bekend zijn. Namelijk 2, 3 en 4 juli 2021.

Surf voor meer informatie naar www.bikersclassics.be.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen