Binnenkort verwacht: de 2021 Yamaha MT-09

Het Huis van Iwata heeft een teaservideo op YouTube geplaatst die nieuws aankondigt in de 2021 MT-line up. Krijgt de 09 meer vermogen en koppel? En is een restyling mogelijk voor de 07?

Yamaha Motor Europe heeft een teaservideo op YouTube geplaatst waarin nieuwe modellen in de MT-line up worden aangekondigd. De video duurt slechts 24 seconden en toont slechts heel kort enkele frames van de nieuwe motor. Maar de slogan bij de video is ‘Een nieuwe kracht uit de duisternis’, die duidelijk verwijst naar de slogan: Dark Side of Japan. Die werd gebruikt toen de eerste MT-09 werd gepresenteerd. Dit laat ons denken dat de updates waar de video naar verwijst de 900 betreft.

Ook omdat er vorige maand al enkele documenten bij de Federal Motor Transport Authority (KBA) zijn ingediend die een belangrijke update voorspellen met betrekking tot het blok van de Yamaha MT-09. Een nieuwe code van de motor verscheen onder de papieren: van MTN850 tot MTN890D. Volgens de grafieken krijgt Iwata’s naked in 2021 een groter blok (847 tot 890 cc) en meer vermogen (+5 pk?). Om dit te bevestigen zien we in de video een zuiger, die wijzigingen aan het blok suggereert, die natuurlijk Euro 5 goedgekeurd zal zijn. We denken ook dat het nieuwe blok wordt gedeeld met de Tracer 900, XSR900 en de Niken.

In de video is een nieuwe achterbrug te zien, een nieuwe koplamp met zijdelingse DRL en kentekenplaathouder. Die keert terug naar de traditionele positie onder het kontje en is niet meer zijdelings gepositioneerd.

Rond Yamaha blijven de geruchten over een update voor de MT-07 gonzen. De video eindigt met een ‘Coming soon’, dus we zullen de komende dagen moeten wachten om meer te weten te komen over meer Yamaha-nieuws van 2021.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?