Bizarre actie automobilist op A28

Wat hebben we nu weer aan onze laars hangen? Nieuwsagent Novum meldt dat een automobilist zo’n honderdvijftig meter lang een motorfiets voortgeduwd heeft op de A28 bij Zwolle. Vaag genoeg en nieuwswaardig op zich maar het wordt nog veel vreemder.

De 20-jarige bestuurder van de auto wilde vanaf de middelste rijstrook uitvoegen aldus Novum. Hierbij reed hij tegen de achterkant van de motorfiets aan en duwde deze ongeveer honderdvijftig meter verder zonder het te merken. Wij herhalen, zonder het te merken. Hoe is het mogelijk?

Wonderwel wist de 41-jarige bestuurder van de motor, met achterop een 45-jarige vrouwelijke passagier, de fiets recht te houden. Hoe? Wederom geen flauw idee. Het duo raakte hierdoor slechts licht- in plaats van waarschijnlijk zeer zwaargewond of erger. Opnieuw, hoe is het mogelijk.

De bestuurder gaf uiteindelijk de zon, die hem zou verblind hebben, de schuld. De politie gaf hem een bekeuring. Wat voor prent de 20-jarige kreeg is onbekend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.