woensdag 28 februari 2024

Hevige strijd om kampioenschap

Met nog twee wedstrijden te gaan, helaas pas op zaterdag 29 september, is de strijd om het Talent Cup 600-kampioenschap nog steeds niet gestreden. Klassementsleider Mick Jansen liet tijdens de race van gisteren overigens wel aan zijn collega´s zien dat je van goede huize moet komen om hem van zijn troon te stoten. Hij kwam als eerste over de eindstreep.

De verrassing van de dag was de jongste telg van de Talent Cup 600; Jerrey Duits. Hij liet al in de kwalificaties zien dat hij in topvorm was. Met een snelste tijd van maar liefst 1:46.969 pakte hij met gemak pole position. “Met die tijd ben ik zo enorm blij! Ik heb mijn persoonlijk record opnieuw verbroken. Ik ging dan ook met veel zelfvertrouwen de race in”, vertelde de pas 16-jarige Suzuki-rijder na afloop van de wedstrijd. Naast hem stonden op plaats twee en drie respectievelijk klassementsleider Mick Jansen en Jaco Boonen. Twee heren die beiden niet vies zijn van een fel potje racen. En dat lieten ze dan ook goed zien in de wedstrijd.

Toen het rode licht doofde nam Jerrey direct een kopstart, maar Mick Jansen, Jaco Boonen, Manuël Wienen en Ricardo van Duijn lieten hem niet zonder slag of stoot gaan. Door het gedrang in de kopgroep waar het hele veld zich kort mee bemoeide, moest Mick achteraan aansluiten door een remfoutje. Manuël en Ricardo zagen hierdoor hun kans schoon, waardoor Jerrey al gauw zijn leiderspositie moest afstaan aan Manuël. Die kon deze plek zo’n vier ronden vasthouden. Totdat Ricardo er genoeg van had en hem van zijn plek stootte. Achter hen kwam Mick als een razende naar voren gesneld en liet meteen zien wie de baas was deze dag.

Mick: “Ik hoorde voorafgaand dat mijn grootste rivaal in de Talent Cup 600, Tommy Sentges, last had van zijn rug. Vandaar dat ik dit maal geen duel met hem hoefde aan te gaan. Toch moest ik hard werken om als eerste over de finish te komen, want door een paar foutjes in het begin van de wedstrijd moest ik een heuse inhaalslag maken.” De coureur uit het Drentse Laaghalen draaide er zijn hand overigens niet voor om. Na zes ronden kon hij door slim en snel te handelen iedereen voorbij gaan, waarna hij een kleine voorsprong op de rest van het veld nam en daarna rustig zijn race kon uitrijden.

Doordat de voorkant van de motor van Manuël wegschoof kwam hij ten val en moest hij de race opgeven. Enkele ronden later moest Ricardo de kopgroep met Jerrey, Jaco en Tommy laten gaan door een remfoutje, waarna Jaco het jachtseizoen op Jerrey opende en heel even de tweede plek inpikte. Daar stak Jerrey echter een stokje voor: “Ik haalde er alles uit wat er in zat. Dat podium was nu zo dichtbij, dat kon ik niet laten gaan. Ik pakte de tweede plaats weer terug.”

Jerrey liet die niet meer los en kon daarmee zijn eerste podium beklinken. Jaco probeerde nog enkele inhaalmanoeuvres, maar jammer genoeg voor hem was dat niet genoeg. Hij eindigde als derde. Jaco: “Voorafgaand aan de wedstrijd had ik meer verwacht, maar door mijn slechte start zat er niet meer in dan de derde plaats. De race was ontzettend spannend. Ik voelde bij de slotfase Tommy’s hete adem in mijn nek, maar wilde koste wat het kost niet dat hij mij voorbij kwam. Die laatste podiumplek was voor mij! Ik heb me even groot gemaakt en de elleboogjes uitgestoken in de hoop dat hij het niet zou proberen. Dat lukte! Ik ben tevreden met de strijd die vandaag is gestreden, maar de volgende race hoop ik een plekje hoger te eindigen.”

Tommy moest Jaco inderdaad laten gaan en kwam als vierde langs de zwart-wit geblokte vlag. Dit betekent voor het eindklassement dat de Suzuki-coureur tijdens het gecombineerde en tevens laatste raceweekend van 29 september flink wat punten moet scoren om Mick Jansen te verslaan in het kampioenschap. De strijd is dus nog niet gestreden!

Foto: Ad Kievit

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen