vrijdag 29 maart 2024

Bizarre politiehumor

Natuurlijk, vallen hoort bij het risico van motorrijden. Maar dat de politie er zo onverschillig mee om gaat, hadden we dan weer niet verwacht. Een lezer tipte ons op een bizar rijmbericht, waarin getuigen worden gezocht. Op donderdag 22 november 2012 kwam rond 17.40 uur op de A16 een 38-jarige motorrijder uit Voorburg ten val.

Hij reed tussen de file door richting Terbregseplein en moest remmen voor de bestuurder van een Ford Focus station die van rijstrook veranderde. De motorrijder liep een dubbele botbreuk in zijn linker arm op. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden op 0900-8844 of op 0180-635600 bij de verkeerspolitie in Waddinxveen.

Helaas niets vreemds zou je zeggen. Tot je de eerste versie van bovenstaand persbericht hoort. Dat ging namelijk als volgt… Het is nog geen twee weken geleden, dat een 38-jarige motorrijder uit Delft onderuit is gegleden. Hij viel op de grond en raakte hierdoor ernstig gewond. Echter toen de verkeerspolitie ter plaatse was verschenen, bleek de veroorzaker te zijn verdwenen.

Inderdaad, een bijzonder sneu sinterklaasgedicht. Volgens De Telegraaf zorgde het persbericht voor een karrevracht aan negatieve reacties. Ook dachten veel mensen dat het om een grap ging. Daarom verscheen al snel een tweede, neutrale versie.

De politie is dus jammer genoeg niet altijd je beste vrind.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen