BK-cross in Bergen afgelast

De motorcross in België krijgt het steeds zwaarder. De openingsmanche van het nationaal kampioenschap, die op 1 april in Bergen zou moeten plaatsvinden, is afgelast. Dat meldden de organisatoren. Het is nog niet duidelijk of er een alternatief komt, aldus Het Laatste Nieuws.

Ondanks lange onderhandelingen kon de organisatie niet tot een akkoord komen met de Waalse overheid. Die wou geen toestemming geven om de openbare weg langs het circuit voor het verkeer af te sluiten. Zonder die toelating lijkt het de organisatie niet mogelijk om het verloop in goede banen te leiden.

Naast Bergen staan er nog vijf manches op de BK-kalender, drie in Vlaanderen en twee in Wallonië: Beervelde (1 mei), Kester (24 juni), Balen (15 augustus), Orp-Le-Grand (26 augustus) en Mont-Saint Guibert (15 september). Onder andere de toekomst van Kester is zeer onduidelijk.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.