vrijdag 3 februari 2023

BK-cross in Bergen afgelast

De motorcross in België krijgt het steeds zwaarder. De openingsmanche van het nationaal kampioenschap, die op 1 april in Bergen zou moeten plaatsvinden, is afgelast. Dat meldden de organisatoren. Het is nog niet duidelijk of er een alternatief komt, aldus Het Laatste Nieuws.

Ondanks lange onderhandelingen kon de organisatie niet tot een akkoord komen met de Waalse overheid. Die wou geen toestemming geven om de openbare weg langs het circuit voor het verkeer af te sluiten. Zonder die toelating lijkt het de organisatie niet mogelijk om het verloop in goede banen te leiden.

Naast Bergen staan er nog vijf manches op de BK-kalender, drie in Vlaanderen en twee in Wallonië: Beervelde (1 mei), Kester (24 juni), Balen (15 augustus), Orp-Le-Grand (26 augustus) en Mont-Saint Guibert (15 september). Onder andere de toekomst van Kester is zeer onduidelijk.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen