donderdag 8 juni 2023

BMW 2022: Nieuwe kleuren voor alle series

De lijn van BMW Motorrad laat kleine veranderingen zien. De BMW S1000RR 2022 krijgt nieuwe accessoires en opties.

BMW Motorrad heeft de kleuren van alle modellen van nieuwe kleuren voorzien. Het betreft de modellen die je vanaf augustus 2021 kunt bestellen. De kleuren en de wijzigingen hebben betrekking op de BMW G310GS, de G310R, de nineT-serie, de R18, de bestseller R1250GS, de meer toeristische R1250RT en de meer sportieve R 1250 RS. Ook de BMW S1000RR superbike, de S1000XR- en F900XR-crossovers en de kleinere BMW F750GS, F850GS (ook de  Adventure) en de naked F900R werden niet ongemoeid gelaten.

BMW G 310 2022

Laten we beginnen met de kleine BMW G310GS, die de kleur Triple Black in Cosmic black uni 2 uit de catalogus ziet verdwijnen. De naakte G310R daarentegen ziet de nieuwe Passion-stijl in Kyanite, metallic blauw en met rode velgen, terwijl Polar White is geschrapt. Voor de Cosmic black 2 hebben we een nieuwe nummerplaathouder en de grille van de lamp in het zwart.

BMW R nineT-serie 2022

Bij de nineT’s heeft de nineT Scrambler nieuwe opties: terreinbanden. De BMW nineT Urban GS is verkrijgbaar in de kleur Imperial blue metallic, terwijl de Black storm metallic is geschrapt. Ook voor deze motorfiets kun je de off-road banden krijgen (meerprijs 50 euro).

Nieuwe BMW R1300GS gespot

BMW R18/R18 Classic 2022

Nieuwe kleuren voor de meest ontspannen BMW: Mars Red Metallic, Manhattan metallic mat en Option 719 Galaxy Dust metallic/Titanium zilver2 metallic. Voor deze laatste (optie 719 Galaxy Dust metallic/Titansilber 2 metallic) is de transmissie gekoppeld aan een achteruitrijassistent. De geometrie van het onderste bagagerek is eveneens gewijzigd. De First Edition is vervallen. Het nieuwe Option 719 AERO-designpakket omvat een two tone-benzinetank en een dynamohuisbedekking van geborsteld aluminium, evenals de Option 719-zadel en twee sets Option 719 AERO- en ICON-wielen. Optioneel kun je enkele chroomdelen zonder beperkingen uit de catalogus kiezen.

R-serie 2022

Over naar de klassieke boxers, te beginnen met de BMW R1250GS die nieuwe opties: de aluminium bagagedragers. De BMW R1250RT daarentegen heeft de nieuwe Triple Black-stijl, Black storm metallic 2. De Elegance-stijl met Manhattan Metallic is vervallen. Vermeldenswaard is de een software-update met nieuwe functies: de favourites-knop is vrij toewijsbaar. Daarbij is er nog een verbetering in de bediening van het display (beschikbaar vanaf 1 oktober 2021). Voor de sportievere BMW R1250RS is er de New Style Sport met Light white en een rode omlijsting. De metallic Austin Yellow is vervallen.

Superbike

De BMW S1000RR wordt in 2022 geleverd in New Style Passion met Mineral Grey metallic. De M kit voor het chassis is standaard. Dit omvat de mogelijkheid om het scharnierpunt en de achterlift te wijzigen. De optionele Dynamic Package-uitrusting heeft nieuwe features: Riding Modes Pro, DDC, cruise control en verwarmde handvatten. Het Race-pakket biedt de M Endurance-ketting plus sportdemper of het M Titanium-uitlaatsysteem. Het M-pakket omvat een M sportzadel, M lichtgewicht accu, M GPS laptrekker, M carbon wielen of M gesmede wielen, en de bedekking van de brandstoftank is zwart. Ook noemenswaardig is het billetpakket: M inklapbare rem-/koppelingshendel, M voetsteunsysteem, M remhendelbeschermer. De motorbeschermer en de koppelingshendelbeschermer zijn verwijderd. Het Sportpakket is vervallen. Alle pakketten kun je combineren. De twee M-wielvarianten kunnen voor elke kleur als één optie worden besteld.

De cross-overs

We beginnen met de BMW S1000XR, die New Style Triple Black heeft met Black storm metallic 2, new Racing red 2 en Light white/M Motorsport kleuren. Ice grey, Racing red/Aluminium white metallic matt en Light white/Racingblue metallic/Racing red (Style Sport) zijn vervallen. Het M-pakket wordt alleen aangeboden in combinatie met Light white/M Motorsport (voor het eerst M-kleuren voor de XR). Voor de BMW F900XR is er ook de nieuwe Triple Black-stijl met Black Storm metallic inclusief handkappen. De Galvanic Gold metallic styling is geëlimineerd.

BMW F GS-serie 2022

Tenslotte hebben we nog de overige GS’en De BMW F750GS is verkrijgbaar in de nieuwe Triple Black-stijl met Black Storm metallic 2, inclusief handkappen. De ‘verjaardags- en de Black storm metallic–variant is gedropt. De grotere broer BMW F850GS heeft ook de nieuwe Triple Black-stijl met Black Storm metallic. 2, inclusief handkappen. Ook hier is 40 years Eddition en de Black storm metallic gedropt. Dan is er de BMW F850GS Adventure. Ook die heeft de nieuwe Triple Black-stijl met Black Storm metallic 2 gekregen, inclusief een nieue gedeeld zadel. De nieuwe kleur is Light white uni, de 40 years GS-edition, Black storm metallic en Ice Grey uni zijn geschrapt. Tot slot de naked BMW F900R. Die is verkrijgbaar in de nieuwe exclusieve stijl met Blue Stone metallic. De New Style Sport met Light white/Racing blue metallic/Racing red is inclusief de motorspoiler. Ten slotte worden de kleuren San Marino blauw metallic en de Style Sport Hockenheim met zilver metallic/Racing rood niet meer gebruikt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image