BMW aan kop in 2011

Zoals verwacht hebben de motorfietsverkopen in heel 2011 een dalende trend laten zien ten opzichte van het jaar ervoor. In 2011 werden 10.859 motorfietsen geregistreerd, een dikke min van 11,11 procent ten opzichte van 2010 toen het om 12.216 motorfietsen ging.

De top 3 van best verkochte merken in het motorfietssegment in 2011
1. BMW (1.705 stuks, marktaandeel 15,7 procent)
2. Honda (1.572 stuks, marktaandeel 14,47 procent)
3. Suzuki (1.463 stuks, marktaandeel 13,47 procent).

Gemma Warmerdam, secretaris afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van RAI Vereniging geeft haar visie op het aanstaande jaar als volgt weer: “In 2012 wordt het de uidaging om als GT-branche samen de grote groep ‘slapende’ motorrijders te enthousiasmeren over de voordelen van de motorfiets in het dagelijks gebruik.”
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?