BMW C400 GT: motorscooter met toerkwaliteiten

Met de BMW C400 GT, de middenklasse motorscooter, kun je comfortabeler toeren door het grotere windscherm en meer stroomlijn.

Net als bij de BMW 600-motorscooters kun je nu bij de C400 ook kiezen uit een de C400 X en – nu ook – de C400 GT. Het windscherm van de C400 GT is een stuk hoger en er is staat zelfs een nog hogere ruit in de BMW-accessoirelijst. Bagage kun je kwijt onder het zadel en in een van de twee bagagevakken in het dashboard.

Dikkere kont

BMW heeft de C400 GT vooral een volwassener uitstraling willen geven. Op belangrijke punten oogt de C400 GT vooral dik. En dan valt vooral de kont op, waarin de knipperlichten in zijn opgenomen. Ook de voorzijde oogt dikker, ook al doordat daar ook de knipperlichten inde stroomlijn zijn geïntegreerd. De 34pk sterke blok moet een gewicht van 212 kilo voortduwen. Daar komt het gewicht van de berijder nog bij op…

Natuurlijk beschikt de BMW C400 GT over allerlei elektronische hulpmiddelen die het leven van de scooterforens moeten veraangenamen. Voor een extra bedrag heb je BMW’s Connectivity en het 6.5” TFT-scherm. Kun je onderweg gebeld worden, naar muziek luisteren en de aanwijzingen van het navigatiesysteem doorkrijgen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.