13 C
Nederland
maandag 8 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

BMW ConnectedRide Cradle: als je echt je smartphone wilt gebruiken

Veel motorrijders gebruiken hun smartphone voor navigatie op hun motor. BMW Motorrad biedt de ConnectedRide Cradle. De ConnectedRide Cradle is niet alleen een eenvoudige houder om je smartphone tijdens het rijden gemakkelijk als navigatiesysteem te gebruiken. Hiermee kun je tegelijkertijd de navigatiekaart en voertuiggegevens zoals hellingshoek, acceleratie, deceleratie en nog veel meer via de BMW Motorrad Connected App met behulp van de multi-control-knop weergeven.

BMW Motorrad Int. GS Trophy 2022 Qualifier NL: Welk trio vormt TeamNL?

Geschikt voor verschillende smartphones

Dankzij individueel instelbare zijbeugels past de ConnectedRide Cradle zich aan elke smartphone aan en maakt hij ook draadloos opladen mogelijk volgens de Qi-standaard met maximaal 7,5 W of met de kabel via een USB-C-aansluiting met maximaal 7,5 W (1,5 A bij 5 V). Een led-oplaadindicator (die kan worden uitgeschakeld) geeft informatie over de oplaadstatus van de telefoon. Voor de veiligheid kan de ConnectedRide Cradle aan de BMW worden verankerd.

Ook voor sommige oudere BMW-modellen

De ConnectedRide Cradle kan ook worden gebruikt op oudere BMW-modellen (bijv. BMW R 1200 GS K50) en is geschikt voor alle BMW-modellen die zijn uitgerust met de optionele voorbereiding voor het navigatiesysteem (optie 272), evenals modellen die zijn uitgerust met de multi-controller en de mogelijkheid om het navigatiesysteem aan te passen via het BMW-werkplaatssysteem (met uitzondering van de modellen R 1200 RT, R 1250 RT, K 1600). Bij oudere voertuigen zonder tft-dashboard kan de functie worden gebruikt via de SA 272-navigatie-eenheid. Om de voertuiggegevens te kunnen weergeven, moet de Boordcomputer Pro-functie (optie 221) aanwezig zijn.

De ConnectedRide Cradle kan niet worden gebruikt in combinatie met de Navigator 4-Button Mount Cradle. Om volledig gebruik te kunnen maken van de beschreven functies, moet de BMW Motorrad Connected App versie 4.0 of hoger worden gebruikt. BMW Motorrad raadt aan om altijd de laatste updates te installeren om een correcte werking te garanderen. Een Bluetooth-verbinding is vereist om de app te kunnen bedienen via de knoppen van de motorfiets. De smartphone moet zijn uitgerust met Bluetooth Low Energy, ten minste versie 4.2, om te voldoen aan de veiligheidseisen (LE Secure Connections) voor de verbinding. Smartphones met oudere Bluetooth-versies worden niet ondersteund. Bluetooth-koppeling vindt plaats binnen de BMW Motorrad Connected App en bevestiging is slechts eenmaal vereist tijdens de eerste configuratie.

BMW ConnectedRide Cradle: geschikte smartphones

Geschikte smartphones voor de ConnectedRide Cradle zijn alle mobiele telefoons met de volgende afmetingen: minimaal 130,1×65,5×6,9 mm; maximaal 162,5×78,1×8,8 mm. Hieronder vallen onder andere de volgende mobiele telefoons: Apple: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max; Samsung: Galaxy A3, Galaxy A8, Galaxy A8 Plus, Galaxy A9,Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy S9, Galaxy S9 Plus, Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21 Ultra 5G (Tip: plaatsing in de ConnectedRide Cradle met de cameramodule rechtsonder), Galaxy S20 FE, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Plus, Galaxy Note 20 Ultra; Huawei: P20, P30; Google: Pixel 2 XL.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen