BMW F850 GS Adventure: dikker en nog avontuurlijker

Begin dit jaar werd de BMW F850GS geïntroduceerd. Later in het jaar volgt dan de Adventure-variant. Dat is de logische vervolgstap, zoals BMW die al jaren bewandeld.

De nieuwe BMW F850 GS Adventure heeft zoals gebruikelijk is een dikke benzinetank met een inhoud van 23 liter. Maar liefst 8 liter meer dan de gewone F850 GS en goed voor een actieradius van dik 500 km. Maar ja, zoveel benzine gaat natuurlijk wel ten koste van het rijklaar gewicht: 244 kilo.

Om het terreinkarakter van de BMW F850 GS te benadrukken heeft ie brede enduro-achtige voetsteunen gekregen, valbeugels rondom en een rvs-stalen bagagerek. De zithoogte is vergeleken met de ‘gewone’ uitvoering niet met sprongen omhoog gegaan: 875mm. Dat geldt wel voor de veerwegen, voor 230mm, achter 215mm. Het kuipruitje – het exemplaar is al hoger dan op de gewone – kun je instellen op twee standen. Aan de specs van het blok heeft BMW niets gewijzigd: 95pk en 92Nm.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.