BMW gaat door met veiligheid

Waar gaat dit eindigen? We hebben geen idee, maar volgen de nieuwe trend op het gebied van veiligheid op de voet. Het laatste nieuws? Na smartphones zijn we doorgegroeid naar smart vervoersmiddelen. Onderling communicerende voertuigen welteverstaan. Want dat is precies wat BMW samen met andere deelnemers aan het project simTD (Safe and Intelligent Mobility – Test field Germany) hebben ontwikkeld.

Niet nieuw maar het grote verschil is dat BMW ook rekening houdt met motorrijder en dus een aangepast systeem heeft ontwikkeld voor de motorfiets. Het systeem is gebaseerd op een snelle WLAN-verbinding, waarover de verschillende uitgeruste voertuigen kunnen communiceren. Zowel in het verkeer, waarbij het handig is om snelheid en richting van de omliggende voertuigen te weten (Cross Traffic Assistant), als in combinatie met de omgeving zoals wegopbrekingen en verkeersborden (Traffic Sign Assistant).

Het systeem is nog volop in ontwikkeling, maar verwacht binnenkort de eerste resultaten hiervan in je auto of op de motor terug te vinden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.