BMW GS passeert half miljoen

Met dank aan de smeermeister die jarenlang de lagers van de productielijn met zijn vetspuit in topconditie hield, is net nummer 500.000 van de BMW GS van de band gerold en dat mag gevierd worden!

Wij doen dat met een mooie gallerij aan beelden, vanaf de allereerste oer-GS, de R80G/S uit 1980, via de R100GS, R1100GS, R1150GS, R1200GS en de R1200GS ‘wasserkuhler’, het exemplaar dat net van de band rolde, gelardeerd met enkele Adventure-uitvoeringen.

Voor de netheid nog even twee quotes uit Duitsland:

Stephan Schaller, President van BMW Motorrad: ‘Door de on- en off-road rijkwaliteiten en de geschiktheid voor alledaags gebruik, legde BMW Motorrad met de BMW R 80 G/S de basis voor de reisenduro. De GS met zijn boxermotor werd synoniem voor dit segment. De GS-modellen blinken uit door hun rijdynamiek, off-roadkwaliteiten, comfort en endurance-karakter. Eigenschappen die zijn gekoesterd, uitgebouwd en succesvol vertaald naar andere modellijnen van BMW Motorrad.’

Marc Sielemann, Hoofd van de BMW Motorrad fabriek in Berlijn: ‘Het is voor ons een privilege dat we continu hebben kunnen bijdragen aan het succes van de legendarisch BMW GS boxer. Met het nieuwe boxerblok met zijn precisie-vloeistofkoeling brak vorig jaar een nieuw hoofdstuk aan in de evolutie van dit model. Het productieaantal van een half miljoen is daarmee nog meer dan ooit een mijlpaal in ons bestaan.

Hoewel de GS al sinds jaar en dag de verkooplijsten aanvoert en het productieaantal van een half miljoen niet echt ales een verrassing komt, zijn felicitaties hier uiteraard wel op z’n plek. Bij dezen!

[justified_image_grid ids=19619,19620,19621,19622,19623,19624,19625,19626,19627,19628]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.