BMW levert pacecar MotoGP

Al zestien jaar is BMW leverancier van pacecars voor de MotoGP en ook dit jaar wordt de traditie trouw voortgezet met de BMW M4 Coupé.

We vroegenh ons af wat er nou eigenlijk zo speciaal is aan dat rijdende reclameobject vol stickers en BMW leverde ons het antwoord, waaruit blijkt dat er nogal wat wordt aangepast. De motorkap krijgt een speciale racesluiting om openvliegen te voorkomen en een aparte schakelaar schakelt alle elektronica uit voor overzees transport en om die reden is er ook een speciale brandstofpomp gebruikt.

Op het dak en aan de voorzijde zijn felle rood flitsende LED-lampen gemonteerd en diverse aerodynamische zaken als splitters, sideskirts en een spoiler, moeten de gang er nog even extra in houden, alsmede de grip verhogen.

Een titanium uitlaatsysteem en een keur aan carbon onderdelen zorgen voor verlaging van het gewicht en het is de brandblusser die de pacecar ook echt zijn toegevoegde waarde geeft.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.