13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

BMW levert pacecar MotoGP

Al zestien jaar is BMW leverancier van pacecars voor de MotoGP en ook dit jaar wordt de traditie trouw voortgezet met de BMW M4 Coupé.

We vroegenh ons af wat er nou eigenlijk zo speciaal is aan dat rijdende reclameobject vol stickers en BMW leverde ons het antwoord, waaruit blijkt dat er nogal wat wordt aangepast. De motorkap krijgt een speciale racesluiting om openvliegen te voorkomen en een aparte schakelaar schakelt alle elektronica uit voor overzees transport en om die reden is er ook een speciale brandstofpomp gebruikt.

Op het dak en aan de voorzijde zijn felle rood flitsende LED-lampen gemonteerd en diverse aerodynamische zaken als splitters, sideskirts en een spoiler, moeten de gang er nog even extra in houden, alsmede de grip verhogen.

Een titanium uitlaatsysteem en een keur aan carbon onderdelen zorgen voor verlaging van het gewicht en het is de brandblusser die de pacecar ook echt zijn toegevoegde waarde geeft.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen