BMW GS Trophy 2020: De kwalificatie is begonnen!

Het duurde niet lang totdat de limiet van twintig personen was bereikt, nadat BMW eerder dit jaar alle Nederlandse GS-rijders opriep om zich in te schrijven voor de NL-qualifier van de BMW Motorrad International BMW GS Trophy 2020. De hoofdprijs? Geheel verzorgde deelname aan die Trophy in Nieuw-Zeeland, natuurlijk!

Deze week ontmoetten alle deelnemers elkaar bij BMW Group Nederland in Rijswijk. Naast de kennismaking met mede-deelnemers stond er ook een presentatie over zowel de Qualifier als de Trophy op het programma en kreeg iedereen zijn of haar spliksplinternieuwe F850GS in Team Holland-wrap overhandigd. Zij houden deze GS enkele weken in bruikleen, onder andere om hiermee af te reizen naar Wales, waar de tweedaagse Qualifier plaatsvindt.

In de presentatie bleek dat er voor uiteindelijke kwalificatie veel meer nodig is dan louter rijkunsten. ‘Navigeren, teamwork en mechanische kennis zullen net zo belangrijk zijn’, zo vertelde Niels van Egmond van BMW de deelnemers. In Wales zal de groep on- en offroad-etappes rijden, waarin twaalf deelnemers het tot in de finale van zondag zullen schoppen. Uit die twaalf deelnemers worden uiteindelijk drie winnaars gekozen, die samen Team NL zullen vormen.

Die drie zullen in 2020 in Nieuw-Zeeland tegen achttien andere landenteams en twee damesteams strijden. Dat doen zij op een fantastische route die over zowel over het Noorder- als het Zuidereiland leidt. Wij van Motor.nl zijn er sowieso bij, want wij verzorgen de media-dekking van het gehele evenement! Tot in 2020 zijn Motor.nl, Promotor Magazine en MOTO73 dan ook de media waarin je geheel op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in de aanloop naar de BMW GS Trophy in 2020.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?