Met je BMW S1000RR de lucht in. Het kan.

Auto’s waarmee je ook kunt vliegen lijken een beetje het dingetje te zijn van menig uitvinder. Gek genoeg komt het niet vaak voor dat een motorblok in een vliegtuig wordt gelepeld Nou ja, geen echt vliegtuig dan. Er zijn zat mensen geweest die tweetaktblokken in micro-lights en paramotors hebben gezet. Maar kijk dit vliegtuig. Die heeft een jet. En die zijn cool!

Het vliegtuig van koolstofvezel is gebaseerd op het ontwerp van de in de Sovjet-Unie gebouwde L-39. Voor de aandrijving is voor BMW’s hoogtoerige en krachtige 193 pk sterke viercilinder uit de S1000RRR gekozen. Tijdens het vliegen draait het blok meestal tot aan het rode gebied en jaagt ie het kleine vliegtuigje naar een top van meer dan 340 km/u. En dat zo’n 500 km lang!

De vederlichte jet weegt slechts 322 kg, het gewicht van bijna twee BMW S1000RR’s van de laatste generatie. Maar dit kan vliegen. En met twee personen aan boord!

Het is niet een of andere dolle wetenschapper die in een schuurtje dit vliegtuig in elkaar heeft geklonken. Nee, dit vliegtuig is gebouwd door Skyleader Aircraft, die sinds de jaren ’90 lichte vliegtuigen ontwerpt en bouwt.

Bron: visordown

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?