BMW HP4 eerste met Kurven-ABS

KTM was de allereerste die het Bosch MSC ABS-systeem gebruikte op haar Adventure 1190. Het anti-blokkeer systeem betekende een nieuwe vorm van elektronische veiligheid, omdat het hellingshoekafhankelijk is en daarmee dus ook in bochten zijn werk kan doen. Dit in tegenstelling tot normale ABS die eigenlijk alleen perfect functioneerde in rechtuit situaties.

Alle telemetriesensors zijn met de DTC traction control en DDC elektronische vering toch al aanwezig, dus toevoegen van het ABS Pro systeem zoals BMW het noemt, was eigenlijk ook een logische stap. Het systeem is optioneel en is eigenlijk een aanvulling op de race-ABS die de motor al heeft en bovendien zal het alleen werken in de RAIN en SPORT rijmodi en niet in SLICK en RACE.

Wie reeds een HP4 gekocht heeft en baalt dat ‘ie de ABS Pro is misgelopen; het systeem kan nog gewoon gemonteerd worden en komt ergens in de herfst beschikbaar als optie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.