Nationale rouw

Zoals eenieder niet ontgaan zal zijn, geldt vandaag in Nederland een nationale dag van rouw voor de slachtoffers van vlucht MH17 die in de Oekraïne is neergeschoten. Omstreeks 16.00 uur vandaag zal het eerste vliegtuig met lichamen van de slachtoffers aan boord landen op luchthaven Eindhoven. Zodra het vliegtuig geland is, klinkt een trompetsignaal, waarna een minuut stilte in acht wordt genomen. Het getuige van respect, niet alleen naar de slachtoffers en hun nabestaanden, maar ook naar de medemens om hieraan gehoor te geven.

Aan verkeersdeelnemers en dus ook wij motorrijders, vraagt Rijkswaterstaat rond 16.00 uur een veilige plek te zoeken om één minuut stilte in acht te nemen. Het advies is tijdig een parkeerplaats te zoeken. Stoppen op de vluchtstrook is niet veilig. Op de elektronische borden boven de snelwegen staat vandaag de boodschap ‘Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook!’.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.